Vermijd financiële zorgen en bescherm uw bedrijf, uw gezin en uzelf

U hebt een bedrijf of bent zelfstandige. U werkt hard en bent de hele dag in de weer voor uw klanten. Samen met uw werknemers of in uw eentje. Maar soms loopt er iets mis. Zoals een steen die tijdens bouwwerkzaamheden op het hoofd van een toevallige voorbijganger valt. Of een klant die in uw winkel of kantoor over een loshangende kabel struikelt.

Een ongelukje met grote gevolgen

Een ongelukje kan grote financiële gevolgen hebben. Voor uw bedrijf, uzelf of zelfs uw gezin. Met de verzekering BA Ondernemingen draait u niet zelf op voor schade die uw bedrijf veroorzaakt aan anderen. Enkele voorbeelden:

  • U bent schilder en tijdens buitenwerken laat u een verfpot vallen wanneer iemand onder uw ladder doorloopt. Deze persoon heeft een hoofdwonde en kan enkele dagen niet werken.
  • U levert een meubel bij uw klant. Daarbij beschadigt u het parket.
  • U bent een warme bakker. Door een fout bij het bereiden van het deeg komt een stukje metaal in het brood terecht. Uw klant bijt zijn tand stuk.
  • U hebt nieuwe verlichting in een supermarkt geplaatst. Een gebrek in het geleverd materiaal veroorzaakt enkele maanden later een kortsluiting, waardoor er brand ontstaat. De winkel loopt schade op, en moet als gevolg hiervan enkele dagen sluiten.

De rechtsbijstand verdedigt uw juridische belangen

U kunt uw verzekering BA Ondernemingen aanvullen met de optionele waarborg Rechtsbijstand. Een aanrader, want de hulp van een rechtsbijstandsverzekeraar komt goed van pas bij een aansprakelijkheidsclaim die het gevolg is van een strafrechtelijke inbreuk. Of wanneer uw bedrijf zelf schade lijdt en u een schadevergoeding eist (verhaal halen) bij de aansprakelijke derde.

Op maat van uw bedrijf

Elk beroep is verschillend. Misschien levert u hoofdzakelijk intellectuele diensten aan uw klanten. Mogelijk baat u een zaak uit waarin u publiek ontvangt. Of wordt uw bedrijf geleid door gemandateerde bestuurders.

Uw makelaar kan u vertellen welke verzekeringen het best aansluiten bij de noden van uw bedrijf. Dit zijn de verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen:

  • Beroepsaansprakelijkheid: is aanbevolen (en soms wettelijk verplicht) voor beroepen die intellectuele diensten verlenen (consultants, accountants, IT-experten, medische en paramedische beroepen,…).
  • Bestuurdersaansprakelijkheid: beschermt het (gezins)vermogen van uw bestuurders voor fouten in de uitoefening van hun bestuursmandaat.
  • Objectieve aansprakelijkheid bij brand en ontploffing: deze verzekering is voor sommige publiek toegankelijke plaatsen wettelijk verplicht.

De dienst- en productinformatie op deze website is onderworpen aan de regels van het Belgische recht. Als klant wordt u beschermd door de MiFID-gedragsregels.

Bundel de verzekeringen voor uw bedrijf en geniet van de voordelen 

Met een VIVIUM Business Deal groepeert u de belangrijkste niet-levensverzekeringen voor uw zaak. Dat is niet alleen praktisch en overzichtelijk, u kunt zelfs tot 10% van uw premies terugkrijgen.

Ontdek de VIVIUM Business Deal