Hoe beschermt u uw fiets tegen de winter?

Een goed onderhouden fiets is belangrijk, zowel voor uw veiligheid als voor uw comfort. Om ook in de winter aangenaam te fietsen, is het belangrijk dat u een paar eenvoudige reinigings- en onderhoudshandelingen uitvoert in afwachting van de volgende grote onderhoudsbeurt.

Meer lezen

Welke vergunningen en verzekeringen hebt u nodig voor een tuinkantoor?

Als u vaak telewerkt maar hiervoor eigenlijk geen rustige plek hebt in huis, dan kunt u misschien een kantoortje bouwen in uw tuin. Maar mag dat zonder vergunning? En bent u bijvoorbeeld verzekerd als u tijdens uw werkuren een ongeval hebt in uw tuinkantoor of als er wordt ingebroken? Ontdek de antwoorden van onze specialisten.

Meer lezen

1 dag niet: nationale actie tegen woninginbraken

Op 19 oktober start de zevende editie van ‘Eén dag niet’, de nationale campagne tegen woninginbraken. Deze campagne is een initiatief van de overheid en wil u laten nadenken over wat u zelf kunt doen om uw huis, straat of buurt veilig te houden. Het doel: het aantal woninginbraken in België verminderen en samen te streven naar één dag zonder inbraken.

Meer lezen

Fietsverzekering: welk fietsslot kiest u best?

Met de geleidelijke afbouw van de lockdown keren ook de mooie dagen en lange fietstochten terug. Maar dan wel in alle veiligheid en zonder het risico te lopen dat uw tweewieler wordt gestolen! Gelukkig biedt de fietsverzekering van Vivium de waarborg diefstal aan die altijd in de basisdekking is inbegrepen. Of het nu om diefstal of poging tot diefstal gaat, u kunt zowel overdag als 's nachts op uw verzekering rekenen.

Meer lezen

Groene kaart wordt wit vanaf 1 juli 2020

Op 1 juli krijgt de groene autoverzekeringskaart een nieuwe look. Vanaf die datum moet uw verzekeraar namelijk uw verzekeringsbewijs afdrukken in zwarte letters op wit papier/witte achtergrond. En er is nog een wijziging op til: vanaf september wordt ook de achterkant van deze kaart aangepast, want die moet blanco worden.

Meer lezen

Krijgt u dit jaar geld terug van de belastingen?

Wilt u graag nu al weten of u geld terugkrijgt van de belastingen? Met de tax calculator van Vivium kunt u zelf snel uw belastingen simuleren of berekenen. Mét tips om uw personenbelasting te optimaliseren.

Meer lezen

Decavi-awards voor VIVIUM Fiets en rechtsbijstand auto

Op donderdag 30 april werden de Decavi-awards voor niet-levensverzekeringen bekendgemaakt. De rechtsbijstandsverzekering auto Artikel 1 van Arces won voor het achtste jaar op rij een Decavi-award. Maar ook onze gloednieuwe verzekering VIVIUM Fiets sleepte een felbegeerde trofee in de wacht in de categorie innovatie.

Meer lezen

Extra bescherming in coronatijden

Door de coronacrisis blijven de meeste Belgen noodgedwongen thuis. Door bijna heel de dag thuis door te brengen, stijgt ook het aantal ongelukjes in en rond het huis. Om u alvast op dat gebied te steunen, krijgen klanten met een familiale verzekering bij Vivium, nu tijdelijk een extra waarborg ongevallen privéleven erbij die de eigen medische kosten vergoedt voor ongevallen die plaatsvinden in hun privéleven. En dat zonder daarvoor extra te moeten betalen.

Meer lezen

Corona-maatregelen: ook voor levensverzekeringen en groepsverzekeringen

Misschien hebt u vragen over de impact van het coronavirus op uw verzekeringen. Is overlijden door corona gedekt? Wat als u door de coronacrisis de premie van uw levensverzekering niet meer kunt betalen? En blijft de overlijdensdekking in uw groepsverzekering doorlopen bij tijdelijke werkloosheid? Ontdek de antwoorden hier.

Meer lezen