1 dag niet: nationale actie tegen woninginbraken

Op 26 oktober 2018 vindt de vijfde editie plaats van ‘Eén dag niet’. Deze actie wil u laten nadenken over wat u zelf kunt doen om uw huis, straat of buurt veilig te houden en van vrijdag 26 oktober een dag maken zonder inbraken.

15 oktober 2018

Meer lezen

Hoeveel krijgt u van uw groepsverzekering bij uw pensioen?

Ongeveer 70% van de loontrekkende Belgen krijgen een groepsverzekering van hun werkgever. Uiteraard een goede zaak, zo'n extra spaarpotje. Maar welk bedrag krijgt u nu eigenlijk bij uw pensioen? En hoe zit dat met de belastingen?

1 augustus 2018

Meer lezen

Pensioensparen: tak 21, tak 23 of een combinatie?

Doet u aan pensioensparen via een tak 21-verzekering? Dan is uw opbrengst nog steeds hoger dan bij een doorsnee spaarboekje maar zeker niet meer zoals vroeger. Voor wie bereid is wat meer risico te nemen, biedt Vivium een aantal alternatieven in tak 23 of via een combinatie van een tak 21- en tak 23-product.

27 juli 2018

Meer lezen

Decavi-award voor omnium en rechtsbijstand

Op woensdag 25 april werden in Brussel de Decavi-awards uitgereikt. Vivium won een Decavi-award voor beste omniumverzekering auto. Ook onze partner in rechtsbijstand Arces viel in de prijzen en kreeg de trofee voor de beste rechtsbijstandsformule auto.

25 april 2018

Meer lezen

Waarom een levensverzekering afkopen geen goed idee is

Een levensverzekering vroegtijdig opzeggen en het gespaarde kapitaal opvragen, is zelden een goed idee. Er zijn teveel financiële nadelen aan verbonden. Bovendien bestaan er betere initiatieven, zoals een voorschot op het eindkapitaal.

8 maart 2017

Meer lezen

De tak 21-verzekering uitgelegd in 8 stappen

Een tak 21-verzekering is een spaarverzekering: u zet op een veilige manier geld opzij voor later. Maar wat is een tak 21-verzekering nog meer? Een overzicht in acht stappen.

8 maart 2017

Meer lezen

De voordelen van de Bestuurdersverzekering, Rechtsbijstand en Bijstand Voertuig

Een omniumverzekering afsluiten is een verstandige zaak. Deze verzekering vergoedt de schade aan uw eigen wagen, ook als u in fout bent. Is uw auto ouder dan 2 jaar? Met de unieke omniumformule van Vivium (ook de mini-omnium), daalt de premie van uw verzekering elk jaar met 5%.

18 januari 2017

Meer lezen

Nieuwe regels voor snelle elektrische fietsen

De verkoop van elektrische fietsen in België blijft stijgen. Dat is ook de wetgever niet ontgaan. Op 1 oktober 2016 wijzigde de wetgeving rond de inschrijving van dergelijke fietsen. Vanaf die datum onderscheiden we elektrische fietsen in drie verschillende categorieën met elk hun eigen verplichtingen.

19 december 2016

Meer lezen

Hoeveel krijgt u als u met pensioen gaat? Ontdek het op mypension.be

Hebt u een groepsverzekering via uw werk? Vanaf nu vindt u alle informatie over uw groepsverzekering op www.mypension.be. In een latere fase zult u op op deze website ook een simulatie kunnen maken van uw wettelijk pensioen.

8 december 2016

Meer lezen