Corona-maatregelen: ook voor levensverzekeringen en groepsverzekeringen

Misschien hebt u vragen over de impact van het coronavirus op uw verzekeringen. Is overlijden door corona gedekt? Wat als u door de coronacrisis de premie van uw levensverzekering niet meer kunt betalen? En blijft de overlijdensdekking in uw groepsverzekering doorlopen bij tijdelijke werkloosheid? Ontdek de antwoorden hier.

Meer lezen

Dringende hulp na schade aan uw woning of auto? Wij blijven tot uw beschikking

Welke gevolgen hebben de veiligheidsvoorschriften van de overheid voor de bijstand die we u momenteel kunnen bieden na motorpech, schade aan uw auto of woning en voor de bijstand aan personen in het buitenland? Hierbij een overzicht.

Meer lezen

Help uzelf (en uw gezin) door de coronacrisis

De coronacrisis veroorzaakt bij heel wat mensen onzekerheid en angst. Heel begrijpelijk, want deze crisis heeft een grote impact op het leven van iedereen. Om u (en uw gezin) mentale ondersteuning te bieden in deze verwarrende tijden, steunde Vivium de ontwikkeling van iedereenok.be.

Meer lezen

Fraudeurs en hackers misbruiken de coronacrisis: waar moet u op letten?

Nieuwsberichten en communicaties op sociale media over de coronapandemie worden massaal aangeklikt en gedeeld. Helaas maken fraudeurs en hackers gretig gebruik van onze ongerustheid om burgers en bedrijven op te lichten.

Meer lezen

De beste rechtsbijstand auto op de Belgische markt

Na een auto-ongeval, een verkeersovertreding of een andere conflictsituatie, kan onenigheid ontstaan die heel wat tijd, energie en geld kost. Daarom stelt Vivium u vandaag Arces voor. Die levert de beste onafhankelijke rechtsbijstand auto op de Belgische markt en werd daarvoor al 7 jaar op rij bekroond met een Decavi-award.

Meer lezen

Pensioensparen in 2020: 990 of toch 1 270 euro sparen?

Doet u aan pensioensparen, dan kunt u in 2020 kiezen voor een maximum jaarlijks spaarbedrag van 990 of 1 270 euro. Kiest u ervoor om meer dan 990 euro te sparen, dan moet u hiervoor jaarlijks uw expliciete toestemming geven. Uw fiscaal voordeel vermindert van 30 naar 25%.

Meer lezen

Hilde Vernaillen nieuwe voorzitter Assuralia

Assuralia, de Belgische beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen, heeft vandaag Hilde Vernaillen verkozen tot voorzitter. Ze volgt Hans De Cuyper (AG Insurance) op, die ondervoorzitter wordt.

Meer lezen

Hoe stormschade aangeven bij de brandverzekering?

Een zware storm met overvloedige regen, krachtige windstoten en hevige hagelbuien kan een woning ernstig beschadigen. Lees hier welk telefoonnummer u kunt bellen voor dringende hulp en hoe u de stormschade het best aangeeft bij uw brandverzekering.

Meer lezen

Hoe vaak moet u uw verwarmingsketel laten nakijken?

In de winter draait uw verwarming op volle toeren. Om ervoor te zorgen dat dit veilig en duurzaam gebeurt, moet u uw verwarmingsinstallatie regelmatig laten controleren door een vakman. Maar weet u waarom en hoe vaak dit moet gebeuren? Hoe zit het als u een huis (ver)huurt? En wat als u deze controle aan uw laars lapt?

Meer lezen