Wat is de vrijstelling in een autoverzekering?

Een vrijstelling wat is dat? Waarom passen verzekeringsmaatschappijen die toe? En hoe wordt een vrijstelling berekend? U leest het in dit artikel.

Meer lezen

Vakantiehuisje aan zee: welke verzekeringen heb ik nodig?

U hebt of overweegt een tweede verblijf aan de kust: welke verzekeringen sluit u best af? Welke andere kosten zijn er nog? En wat als u gaat verhuren? Hierbij enkele veelgestelde vragen, voor u beantwoord door de specialisten van Vivium.

Meer lezen

Hoe vaak moet u uw centrale verwarming laten nakijken?

Een regelmatige controle van uw verwarmingsketel door een vakman is verplicht. Maar weet u ook hoe vaak? Huurder of verhuurder: wie is aan zet? Waarom kan een slecht onderhouden verwarmingsinstallatie voor CO-gevaar zorgen? En hoe herkent u een mogelijk CO-probleem in huis? We vroegen het aan onze experts in woning- en brandschade.

Meer lezen

Twaalf coronaveilige uitstapjes voor de kerstvakantie

Op zoek naar leuke activiteiten die u deze vakantie buitenshuis kan doen? Vivium selecteerde voor u een aantal verrassende bestemmingen in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Ontdek hier onze uitstaptips voor winterse qualitytime met uw gezin.

Meer lezen

Hoe beschermt u uw fiets tegen de winter?

Een goed onderhouden fiets is belangrijk, zowel voor uw veiligheid als voor uw comfort. Om ook in de winter aangenaam te fietsen, is het belangrijk dat u een paar eenvoudige reinigings- en onderhoudshandelingen uitvoert in afwachting van de volgende grote onderhoudsbeurt.

Meer lezen

Welke vergunningen en verzekeringen hebt u nodig voor een tuinkantoor?

Als u vaak telewerkt maar hiervoor eigenlijk geen rustige plek hebt in huis, dan kunt u misschien een kantoortje bouwen in uw tuin. Maar mag dat zonder vergunning? En bent u bijvoorbeeld verzekerd als u tijdens uw werkuren een ongeval hebt in uw tuinkantoor of als er wordt ingebroken? Ontdek de antwoorden van onze specialisten.

Meer lezen

1 dag niet: nationale actie tegen woninginbraken

Op 19 oktober start de zevende editie van ‘Eén dag niet’, de nationale campagne tegen woninginbraken. Deze campagne is een initiatief van de overheid en wil u laten nadenken over wat u zelf kunt doen om uw huis, straat of buurt veilig te houden. Het doel: het aantal woninginbraken in België verminderen en samen te streven naar één dag zonder inbraken.

Meer lezen

Fietsverzekering: welk fietsslot kiest u best?

Met de geleidelijke afbouw van de lockdown keren ook de mooie dagen en lange fietstochten terug. Maar dan wel in alle veiligheid en zonder het risico te lopen dat uw tweewieler wordt gestolen! Gelukkig biedt de fietsverzekering van Vivium de waarborg diefstal aan die altijd in de basisdekking is inbegrepen. Of het nu om diefstal of poging tot diefstal gaat, u kunt zowel overdag als 's nachts op uw verzekering rekenen.

Meer lezen

Groene kaart wordt wit vanaf 1 juli 2020

Op 1 juli krijgt de groene autoverzekeringskaart een nieuwe look. Vanaf die datum moet uw verzekeraar namelijk uw verzekeringsbewijs afdrukken in zwarte letters op wit papier/witte achtergrond. En er is nog een wijziging op til: vanaf september wordt ook de achterkant van deze kaart aangepast, want die moet blanco worden.

Meer lezen