Wat is de vrijstelling in een autoverzekering?

Een vrijstelling wat is dat? Waarom passen verzekeringsmaatschappijen die toe? En hoe wordt een vrijstelling berekend? U leest het in dit artikel.

Meer lezen

Belgen en hun pensioen: de 7 opvallendste inzichten uit ons Pensioenprofiel 2021

Bij Vivium maken we u graag vertrouwd met pensioenen op een zo laagdrempelig mogelijke manier. Daarom lanceerden we ook dit jaar een online test waar u uw Pensioenprofiel kunt bepalen aan de hand van enkele korte en eenvoudige vragen.

Meer lezen

Wat moet u weten over de autoverzekering?

U hebt een autoverzekering nodig voordat u de baan op kan. Weet u niet precies hoe dat werkt, zo een autoverzekering? In dit filmpje leggen we het u uit...

Meer lezen

Vijf interessante weetjes over de brandverzekering

Wist u dat de brandverzekering ook tussenkomt bij schade aan uw elektrische toestellen na een kortsluiting? Ontdek hier waarvoor u nog allemaal een beroep kunt doen op uw brandverzekeraar.

Meer lezen

Wat te doen na schade door de overstromingen?

Het noodweer van de voorbije dagen zorgde voor heel wat materiële schade en persoonlijke ellende. Werd uw woning de voorbije dagen beschadigd door de wateroverlast? Lees hier wat u best doet.

Meer lezen

Op kot in België of in het buitenland? Kijk na of uw kind goed verzekerd is

De knoop is doorgehakt, uw kind gaat dit schooljaar op kot. Maar welke bescherming heeft uw kind nodig? Volstaan uw brand- en familiale verzekering? En wat als uw zoon of dochter in het buitenland gaat studeren? Gelden uw verzekeringen daar ook?

Meer lezen

Smartphone gestolen op vakantie?

U bent op vakantie in Spanje. Het is heerlijk weer en u besluit een frisse duik te nemen in het zwembad. Als u terugkomt op uw hotelkamer, stelt u vast dat uw smartphone verdwenen is uit uw kamer. Wat nu?

Meer lezen

Pensioensparen: bent u te jong of te oud?

We beginnen steeds jonger aan pensioensparen, maar is dat wel een goed idee? En wanneer ben ik te oud? In dit korte filmpje vatten we het voor u samen.

Meer lezen

Pensioensparen en uw belastingvoordelen, enkele interessante weetjes

Met het pensioensparen bouwt u een extra pensioen op én betaalt u minder belastingen. In dit filmpje vatten we het voor u samen.

Meer lezen