Mooie rendementen op onze spaarverzekeringen

Hebt u een spaarverzekering bij Vivium? Dan bieden we u opnieuw een aantrekkelijke winstdeelname, ondanks de aanhoudend lage of zelfs negatieve rentevoeten.

Meer lezen

Ben ik verzekerd als mijn hond iemand bijt?

Uw hond is uw beste vriend, maar wat als hij opeens iemand bijt? Welke verzekering beschermt u tegen de gevolgen van zo’n beet? En moet u een verzekering afsluiten als u een huisdier hebt?

Meer lezen

Een zwembad in de tuin: ontdek onze verzekeringen en tips

U hebt of overweegt een eigen zwembad in uw tuin? Vivium legt uit hoe u zich het best verzekert en wat u zeker niet mag vergeten voor een zomer lang waterpret.

Meer lezen

Bent u verplicht om rookmelders in uw woning te plaatsen?

Rookmelders zijn verplicht in alle woningen in Vlaanderen en Wallonië, in Brussel enkel in huurwoningen. Ontdek hier waar en hoe u ze correct installeert.

Meer lezen

Wat is de vrijstelling in een autoverzekering?

Een vrijstelling wat is dat? Waarom passen verzekeringsmaatschappijen die toe? En hoe wordt een vrijstelling berekend? U leest het in dit artikel.

Meer lezen

Vakantiehuisje aan zee: welke verzekeringen heb ik nodig?

U hebt of overweegt een tweede verblijf aan de kust: welke verzekeringen sluit u best af? Welke andere kosten zijn er nog? En wat als u gaat verhuren? Hierbij enkele veelgestelde vragen, voor u beantwoord door de specialisten van Vivium.

Meer lezen

Hoe vaak moet u uw centrale verwarming laten nakijken?

Een regelmatige controle van uw verwarmingsketel door een vakman is verplicht. Maar weet u ook hoe vaak? Huurder of verhuurder: wie is aan zet? Waarom kan een slecht onderhouden verwarmingsinstallatie voor CO-gevaar zorgen? En hoe herkent u een mogelijk CO-probleem in huis? We vroegen het aan onze experts in woning- en brandschade.

Meer lezen

Twaalf coronaveilige uitstapjes voor de kerstvakantie

Op zoek naar leuke activiteiten die u deze vakantie buitenshuis kan doen? Vivium selecteerde voor u een aantal verrassende bestemmingen in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Ontdek hier onze uitstaptips voor winterse qualitytime met uw gezin.

Meer lezen

Hoe beschermt u uw fiets tegen de winter?

Een goed onderhouden fiets is belangrijk, zowel voor uw veiligheid als voor uw comfort. Om ook in de winter aangenaam te fietsen, is het belangrijk dat u een paar eenvoudige reinigings- en onderhoudshandelingen uitvoert in afwachting van de volgende grote onderhoudsbeurt.

Meer lezen