Hilde Vernaillen nieuwe voorzitter Assuralia

Assuralia, de Belgische beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen, heeft vandaag Hilde Vernaillen verkozen tot voorzitter. Ze volgt Hans De Cuyper (AG Insurance) op, die ondervoorzitter wordt.

Meer lezen

Hoe stormschade aangeven bij de brandverzekering?

Een zware storm met overvloedige regen, krachtige windstoten en hevige hagelbuien kan een woning ernstig beschadigen. Lees hier welk telefoonnummer u kunt bellen voor dringende hulp en hoe u de stormschade het best aangeeft bij uw brandverzekering.

Meer lezen

Hoe vaak moet u uw verwarmingsketel laten nakijken?

In de winter draait uw verwarming op volle toeren. Om ervoor te zorgen dat dit veilig en duurzaam gebeurt, moet u uw verwarmingsinstallatie regelmatig laten controleren door een vakman. Maar weet u waarom en hoe vaak dit moet gebeuren? Hoe zit het als u een huis (ver)huurt? En wat als u deze controle aan uw laars lapt?

Meer lezen

Vivium haalt een professionele dronepiloot aan boord

Drones duiken overal op. Film- en tv-makers schieten er unieke beelden mee en giganten als Amazon en Uber hebben volop oog voor het commerciële potentieel. Maar worden ze ook ingezet in de verzekeringssector? Lees het antwoord van hoofdexpert Gilbert Kindt.

Meer lezen

De belangrijkste cijfers van 2020 voor zelfstandigen en loontrekkenden

Een nieuw jaar betekent nieuwe cijfers. We goten voor u de nieuwe fiscale bedragen in een handig overzicht. U vindt in het document de jaarlijkse maximumbedragen van de stortingen voor het aanslagjaar 2021 (inkomsten 2020).

Meer lezen

Vanaf 1 januari 2020 verplichte rookmelders in Vlaanderen

Vanaf 1 januari 2020 zijn rookmelders wettelijk verplicht in alle Vlaamse woningen. Een goede zaak want woningbranden eisen in België jaarlijks tientallen levens. Maar hoeveel rookmelders moet u plaatsen en waar? En aan welke criteria moeten ze voldoen?

Meer lezen

Vivium neemt Private Insurer over en versterkt zo haar aanbod in tak 23

Op 16 december 2019 tekenden we een overeenkomst waardoor de P&V Groep de totaliteit van de aandelen van Private Insurer zal verwerven. Dankzij deze overname kunnen we u een breder gamma aan tak 23-producten aanbieden. Bovendien halen we met deze overname specifieke expertise en knowhow in huis om ons huidige aanbod van tak 23-producten uit te bouwen.

Meer lezen

Burgerschapsprijs 2019 voor Geert Mak en Virginie Nguyen

Op woensdagavond 20 november reikte de Stichting P&V in Brussel voor het 15de jaar op rij de Burgerschapsprijs uit. Die gaat telkens naar personen die zich op voorbeeldige wijze inzetten voor een open, democratische en tolerante samenleving.

Meer lezen

Eerste Europese dag tegen woninginbraken

Op woensdag 19 juni vindt de eerste editie van de Europese dag tegen inbraken plaats. Het initiatief komt van het European Crime Prevention Network (EUCPN). Twaalf Europese landen, waaronder België, nemen deel aan de campagne.

Meer lezen