Krijgt u dit jaar geld terug van de belastingen?

Wilt u graag nu al weten of u geld terugkrijgt van de belastingen? Met de tax calculator van Vivium kunt u zelf snel uw belastingen simuleren of berekenen. Mét tips om uw personenbelasting te optimaliseren.

Meer lezen

Decavi-awards voor VIVIUM Fiets en rechtsbijstand auto

Op donderdag 30 april werden de Decavi-awards voor niet-levensverzekeringen bekendgemaakt. De rechtsbijstandsverzekering auto Artikel 1 van Arces won voor het achtste jaar op rij een Decavi-award. Maar ook onze gloednieuwe verzekering VIVIUM Fiets sleepte een felbegeerde trofee in de wacht in de categorie innovatie.

Meer lezen

Extra bescherming in coronatijden

Door de coronacrisis blijven de meeste Belgen noodgedwongen thuis. Door bijna heel de dag thuis door te brengen, stijgt ook het aantal ongelukjes in en rond het huis. Om u alvast op dat gebied te steunen, krijgen klanten met een familiale verzekering bij Vivium, nu tijdelijk een extra waarborg ongevallen privéleven erbij die de eigen medische kosten vergoedt voor ongevallen die plaatsvinden in hun privéleven. En dat zonder daarvoor extra te moeten betalen.

Meer lezen

Corona-maatregelen: ook voor levensverzekeringen en groepsverzekeringen

Misschien hebt u vragen over de impact van het coronavirus op uw verzekeringen. Is overlijden door corona gedekt? Wat als u door de coronacrisis de premie van uw levensverzekering niet meer kunt betalen? En blijft de overlijdensdekking in uw groepsverzekering doorlopen bij tijdelijke werkloosheid? Ontdek de antwoorden hier.

Meer lezen

Dringende hulp na schade aan uw woning of auto? Wij blijven tot uw beschikking

Welke gevolgen hebben de veiligheidsvoorschriften van de overheid voor de bijstand die we u momenteel kunnen bieden na motorpech, schade aan uw auto of woning en voor de bijstand aan personen in het buitenland? Hierbij een overzicht.

Meer lezen

Help uzelf (en uw gezin) door de coronacrisis

De coronacrisis veroorzaakt bij heel wat mensen onzekerheid en angst. Heel begrijpelijk, want deze crisis heeft een grote impact op het leven van iedereen. Om u (en uw gezin) mentale ondersteuning te bieden in deze verwarrende tijden, steunde Vivium de ontwikkeling van iedereenok.be.

Meer lezen

Fraudeurs en hackers misbruiken de coronacrisis: waar moet u op letten?

Nieuwsberichten en communicaties op sociale media over de coronapandemie worden massaal aangeklikt en gedeeld. Helaas maken fraudeurs en hackers gretig gebruik van onze ongerustheid om burgers en bedrijven op te lichten.

Meer lezen

De beste rechtsbijstand auto op de Belgische markt

Na een auto-ongeval, een verkeersovertreding of een andere conflictsituatie, kan onenigheid ontstaan die heel wat tijd, energie en geld kost. Daarom stelt Vivium u vandaag Arces voor. Die levert de beste onafhankelijke rechtsbijstand auto op de Belgische markt en werd daarvoor al 7 jaar op rij bekroond met een Decavi-award.

Meer lezen

Pensioensparen in 2020: 990 of toch 1 270 euro sparen?

Doet u aan pensioensparen, dan kunt u in 2020 kiezen voor een maximum jaarlijks spaarbedrag van 990 of 1 270 euro. Kiest u ervoor om meer dan 990 euro te sparen, dan moet u hiervoor jaarlijks uw expliciete toestemming geven. Uw fiscaal voordeel vermindert van 30 naar 25%.

Meer lezen