Vivium vernieuwt in 2022 haar aanbod van fondsen in Tak 23 

Wegens de aanhoudende lage rente op spaarboekjes en de gestegen inflatie is er gevoelig meer interesse voor Tak 23. Vivium breidt in april 2022 haar fondsenaanbod in Tak 23 uit om aan deze vraag te voldoen.

Meer lezen

Waarom kiezen voor een beleggingsverzekering?

Het zijn lastige tijden voor spaarders: de rente staat laag en door de hoge inflatie wordt uw geld minder waard. Hoe kan u dan toch een mooi bedrag opbouwen? Een beleggingsverzekering kan mogelijk een oplossing zijn.

Meer lezen

Wat is de franchise in een autoverzekering?

De term ‘franchise’ (‘vrijstelling’ of ‘eigen risico’ in het verzekeringsjargon) hebt u ongetwijfeld al gehoord, bijvoorbeeld toen u een omniumverzekering afsloot voor uw auto. Maar wat is die franchise en waarom passen verzekeraars ze toe? Hoe wordt de franchise berekend? Dat ontdekt u in dit artikel.

Meer lezen

Wat als u een ongeval krijgt tijdens het telewerken?

Elke werkgever is verplicht om voor zijn personeel een arbeidsongevallenverzekering af te sluiten. Maar wanneer komt die precies tussen? En wat als u telewerkt?

Meer lezen

Vijf zaken die u moet weten over de bijstand voor uw auto

Is uw auto na een ongeval zo beschadigd dat hij niet meer kan rijden? Werd uw wagen gestolen op een parking? Of raakt hij defect midden in uw vakantie? En wat als u zelf bijstand nodig hebt? In al deze gevallen kan een goede bijstandsverzekering voor uw auto soelaas bieden. Dit zijn vijf punten waarop u moet letten...

Meer lezen

3 dingen die u misschien nog niet wist over rechtsbijstandsverzekeringen

Wanneer kan rechtsbijstand u helpen? Is dat enkel als u na een geschil naar de rechtbank moet? En kan een rechtsbijstandsverzekering ook een fiscaal voordeel bieden?

Meer lezen

Mooie rendementen op onze spaarverzekeringen

Goed nieuws voor wie een spaarverzekering heeft bij Vivium. Ondanks de aanhoudend lage of zelfs negatieve rentevoeten, bieden we voor 2021 opnieuw een mooi totaalrendement aan.

Meer lezen

Hoe stormschade aangeven bij de brandverzekering?

Een zware storm met overvloedige regen, krachtige windstoten en hevige hagelbuien kan een woning ernstig beschadigen. Lees hier welk telefoonnummer u kunt bellen voor dringende hulp en hoe u de stormschade het best aangeeft bij uw brandverzekering.

Meer lezen

Belgen en hun pensioen: de 7 opvallendste inzichten uit ons Pensioenprofiel 2021

Bij Vivium maken we u graag vertrouwd met pensioenen op een zo laagdrempelig mogelijke manier. Daarom lanceerden we ook dit jaar een online test waar u uw Pensioenprofiel kunt bepalen aan de hand van enkele korte en eenvoudige vragen.

Meer lezen