Eerste Europese dag tegen woninginbraken

Op woensdag 19 juni vindt de eerste editie van de Europese dag tegen inbraken plaats. Het initiatief komt van het European Crime Prevention Network (EUCPN). Twaalf Europese landen, waaronder België, nemen deel aan de campagne.

Meer lezen

Krijgt u dit jaar geld terug van de belastingen?

Wilt u graag nu al weten of u geld terugkrijgt van de belastingen? Met de tax calculator van Vivium kunt u zelf snel uw belastingen simuleren of berekenen. Mét tips om uw personenbelasting te optimaliseren.

Meer lezen

Wereld Parkinson Dag

11 april 1755 is de geboortedatum van de Engelse arts James Parkinson. Hij herkende en beschreef als eerste de symptomen van de ziekte van Parkinson als een samenhangend geheel.

Meer lezen

Bobben met Sven, Philippe en Christophe

Rijden onder invloed van alcohol, blijft een groot probleem in ons land, we doen het slechter dan in de meeste andere Europese landen. De Bob-eindejaarscampagne wil met de slogan ‘BOB = nul op’ de boodschap aan alle chauffeurs opnieuw scherpstellen: wie nog moet rijden, drinkt geen alcohol.

Meer lezen

1 dag niet: nationale actie tegen woninginbraken

Op 26 oktober 2018 vindt de vijfde editie plaats van ‘Eén dag niet’. Deze actie wil u laten nadenken over wat u zelf kunt doen om uw huis, straat of buurt veilig te houden en van vrijdag 26 oktober een dag maken zonder inbraken.

Meer lezen

Hoeveel krijgt u van uw groepsverzekering bij uw pensioen?

Ongeveer 70% van de loontrekkende Belgen krijgen een groepsverzekering van hun werkgever. Uiteraard een goede zaak, zo'n extra spaarpotje. Maar welk bedrag krijgt u nu eigenlijk bij uw pensioen? En hoe zit dat met de belastingen?

Meer lezen

Pensioensparen: tak 21, tak 23 of een combinatie?

Doet u aan pensioensparen via een tak 21-verzekering? Dan is uw opbrengst nog steeds hoger dan bij een doorsnee spaarboekje maar zeker niet meer zoals vroeger. Voor wie bereid is wat meer risico te nemen, biedt Vivium een aantal alternatieven in tak 23 of via een combinatie van een tak 21- en tak 23-product.

Meer lezen

Waarom een levensverzekering afkopen geen goed idee is

Een levensverzekering vroegtijdig opzeggen en het gespaarde kapitaal opvragen, is zelden een goed idee. Er zijn teveel financiële nadelen aan verbonden. Bovendien bestaan er betere initiatieven, zoals een voorschot op het eindkapitaal.

Meer lezen

De tak 21-verzekering uitgelegd in 8 stappen

Een tak 21-verzekering is een spaarverzekering: u zet op een veilige manier geld opzij voor later. Maar wat is een tak 21-verzekering nog meer? Een overzicht in acht stappen.

Meer lezen