De rechtsbijstandsverzekering voor uw auto

Een wereldwijde dekking die u en uw gezin beschermt

Betwist de tegenpartij haar aansprakelijkheid bij een ongeval met uw auto? Hebt u een geschil met uw garagist? Of met de overheid naar aanleiding van een overtreding? In deze en nog vele andere gevallen kunnen de gerechtskosten oplopen tot in de duizenden euro's. Gelukkig kunt u zowel in België als in het buitenland rekenen op uw rechtsbijstandsverzekering – zonder vrijstelling – om uw rechten te kennen en uw belangen te verdedigen.

Wanneer komt de rechtsbijstandsverzekering tussen?

In het kort ...

 • U bent in fout, wordt vervolgd door een andere persoon of de overheid, maar u gaat niet akkoord met de conclusies.
   
 • U bent in recht maar de tegenpartij weigert haar aansprakelijkheid te erkennen of doet u een voorstel dat voor u onaanvaardbaar is: wij doen er dan alles aan om uw rechten te verdedigen en om de schadevergoeding te krijgen waarop u aanspraak kunt maken.

Concreet 

Administratieve conflicten

U hebt een geschil met de overheid, bijvoorbeeld over een rijverbod, de intrekking van uw rijbewijs of over de inschrijving of de keuring van uw wagen.

Inbreuken op de wegcode

U reed te snel of negeerde een rood licht en moet nu voor de politierechtbank verschijnen? Dan zal uw rechtsbijstandsverzekering u verdedigen en trachten om uw straf zo laag mogelijk te houden. U mag zelf de advocaat kiezen op kosten van Arces. Enkel de boete is voor uw eigen rekening.

Maar ook

Verhaal en burgerrechtelijke verdediging, strafrechtelijke verdediging, verblijfskosten bij verschijning in het buitenland, betaling van de vrijstelling in BA, betaling van een strafrechtelijke borg, insolventie van derden, voorschot van fondsen als 

Contractuele geschillen

Uw wagen wordt bijvoorbeeld beschadigd bij de carwash, de garagist heeft zijn werk niet correct uitgevoerd, u hebt een geschil met de pechverhelpingsdienst, enz. 

U bent slachtoffer van een ongeval

Soms betwist de tegenpartij dat zij aansprakelijk is voor een ongeval. Dan doet uw rechtsbijstandsverzekering er alles aan om tot een oplossing te komen. Blijft de tegenpartij haar onschuld volhouden? Dan moet u naar de rechtbank. Gelukkig staat er een advocaat klaar – die u zelf mag kiezen – om uw belangen te verdedigen en u te helpen bij het verkrijgen van de schadevergoeding waarop u recht hebt.

De beste rechtsbijstand op de Belgische markt

Voor haar rechtsbijstandsverzekering werken Arces en Vivium samen. Met Artikel 1 garanderen wij u de beste rechtsbijstand op de Belgische markt.

Het beste bewijs: sinds 2013 werd Arces elk jaar bekroond met een Decavi-trofee.

Waarom kiezen voor een Rechtsbijstandsverzekering auto?

Een snelle behandeling van uw aanvraag

Elke binnenkomende aanvraag wordt binnen de twee werkdagen behandeld. De schadedienst van Arces zoekt samen met u naar een oplossing.

Een vergoeding, zelfs als de tegenpartij niet kan betalen

U krijgt een schadevergoeding, zelfs al kan de tegenpartij niet betalen. En dat tot maximaal 25.000 euro. De tegenpartij moet wel aansprakelijk zijn, en het mag niet gaan om diefstal, afpersing, fraude, agressie of vandalisme.

Kosten vergoed tot 125.000 euro

De waarborg Rechtsbijstand betaalt uw procedure- en advocaatkosten tot 125.000 euro. Stelt een andere verzekeraar op de Belgische markt u toch een ruimere dekking voor, dan past Arces zich aan en biedt het dezelfde voorwaarden.

Wereldwijde bescherming

De rechtsbijstandsverzekering Artikel 1 van Arces helpt u wereldwijd. Zo hoeft u zich nooit zorgen te maken.

Voorschot op de schadevergoeding

Heeft de rechtbank een derde volledig aansprakelijk gesteld, dan krijgt u een voorschot op de schadevergoeding. De schade mag wel niet het gevolg zijn van diefstal of poging tot diefstal.

Wat dekt de rechtsbijstand auto niet? 

De schade aan uw wagen

Een verzekering Bescherming van de bestuurder vergoedt niet de schade aan de wagen van de bestuurder die het ongeval heeft veroorzaakt. Dus als u in fout bent, komt een omniumverzekering goed van pas. 

Vivium biedt u twee voordelige omniumformules

Uw eigen schade als bestuurder

Een omniumverzekering dekt niet de eigen lichamelijke schade van de bestuurder die het ongeval heeft veroorzaakt. 

Maar daarvoor is er een oplossing: onze verzekering Bescherming van de bestuurder. Dat is de perfecte aanvulling. Zo vermijdt u dat u zelf de medische kosten moet betalen voor uw lichamelijke schade als gevolg van het ongeval dat u hebt veroorzaakt. 

Bijstand bij ongeval, pech of diefstal ... en ook voor personen

Staat uw wagen in panne net voor u op vakantie vertrekt, rijdt hij niet meer na een ongeval of werd hij gestolen? Is uw kind ziek geworden? Wij kunnen u helpen!

Om ook uw mobiliteit te verzekeren, biedt Vivium u tal van bijstandsformules met de garantie van een snelle service.

Waarom kiezen voor de rechtsbijstandsverzekering van Vivium?

 • Twaalf op rij verkozen tot 'Beste rechtsbijstand op de markt' door Decavi
 • Een vergoeding tot 125.000 euro (afhankelijk van de betreffende waarborg)
 • Een snelle en efficiënte service dankzij de Arces-beheerders
 • Een wereldwijde dekking voor u en uw gezin

Uitsluitingen en beperkingen 

Op de rechtsbijstandsverzekering VIVIUM Auto zijn uitsluitingen en beperkingen van toepassing. Hierbij enkele voorbeelden, overgenomen uit het informatiedocument  van dit product. 

U bent niet gedekt voor:

 • De kosten voor de ademtest en bloedanalyse
 • De boetes

Er zijn beperkingen:

 • De verzekerde bedragen zijn vastgelegd op een maximum van 125.000 EUR incl. btw per schadegeval. 
 • De verzekerde bedragen worden teruggebracht tot een maximum van 25.000 EUR incl. btw voor de waarborg insolventie van derden, het voorschot van fondsen, de strafrechtelijke borg en de repatriëring van de wagen.

Wettelijke bepalingen

 • Het contract voor deze verzekering wordt afgesloten voor een periode van één jaar en wordt elk jaar stilzwijgend verlengd.  
 • Om uw risicoprofiel te bepalen, hanteren we enkele segmentatiecriteria
 • Alle informatie over de diensten en producten op deze website is onderworpen aan de regels van de Belgische wetgeving.  
 • De verzekering Vivium Auto is onderhevig aan uitsluitingen, beperkingen en voorwaarden die van toepassing zijn op het verzekerde risico: alvorens deze verzekering af te sluiten, adviseren wij u kennis te nemen van het informatiedocument van dit product en de algemene voorwaarden van toepassing op deze verzekering beschikbaar op deze site of via uw verzekeringstussenpersoon.  
 • Als klant bent u beschermd door de gedragsregels inzake verzekeringen.  
 • Als u een klacht of opmerking hebt, kunt u contact opnemen met uw verzekeringstussenpersoon of de afdeling Klachtenmanagement.

De gegevens van de dienst Klachtenmanagement van Vivium zijn:

 • e-mail: klacht@vivium.be.
 • post: Klachtenmanagement van VIVIUM, Koningsstraat 151, 1210 Brussel

U kunt de Ombudsman van de Verzekeringen contacteren via www.ombudsman-insurance.be.  

 • Neem voor persoonlijk advies of een verzekeringsofferte contact op met een verzekeringstussenpersoon.  
 • U kunt ook de volledige juridische informatie raadplegen.