Keer terug
Vijf zaken die u moet weten over de bijstand voor uw auto
Image of the blog article

Vijf zaken die u moet weten over de bijstand voor uw auto

Is uw auto na een ongeval zo beschadigd dat hij niet meer kan rijden? Werd uw wagen gestolen op een parking? Of raakt hij defect midden in uw vakantie? En wat als u zelf bijstand nodig hebt? In al deze gevallen kan een goede bijstandsverzekering voor uw auto soelaas bieden. Dit zijn vijf punten waarop u moet letten: 

In dit filmpje leggen we het u uit:

Laten we die punten eens van dichterbij bekijken:

1. Standaard inbegrepen of niet?

Bij veel verzekeraars is de waarborg 'bijstand ongeval' automatisch opgenomen in de BA-autoverzekering. Maar deze bijstand geldt slechts in een beperkt kader. In dat geval kiest u beter voor de optie van een uitgebreidere bijstandsformule (pech, diefstal, slepen, met of zonder vervangwagen). Er is ook bijstand aan personen die tussenkomt wanneer u medische verzorging nodig hebt.

2. Vervangwagen

Lees uw bijstandscontract goed door: kijk na of er zo nodig een vervangwagen wordt aangeboden. Sommige verzekeraars bieden ook een vervangwagen aan van hetzelfde type als het verzekerde voertuig. Zo voorkomt u dat uw monovolume wordt vervangen door een driedeurs stadswagentje.

3. Sleepdienst

Een ander aandachtspunt voor uw bijstandsverzekering: bij alle verzekeraars kunt u rekenen op een technisch specialist ter plaatse, maar bij sommigen is het slepen van uw voertuig niet inbegrepen! Dat geldt soms ook voor de herstelling van uw banden ter plaatse … nakijken dus!

4. Geografische dekking

Zorg ervoor dat het gebied dat in het contract wordt gedekt, aan uw behoeften voldoet. België, EU, buiten de EU … controleer zeker of u gedekt bent voor de landen waar u naartoe reist.

5. Pech – ongeval – diefstal – personen

Er zijn vier soorten bijstand auto en u hebt er alle belang bij om het verschil goed te begrijpen voordat u uw contract ondertekent! De bijstand ongeval zal bijvoorbeeld niet tussenkomen bij pech.
Op deze pagina vindt u meer informatie over de vier types bijstand voor uw auto!

Vraag ernaar bij uw makelaar

Op de pagina Bijstand VIVIUM Auto vindt u nog veel meer antwoorden op uw vragen. In elk geval is het nu duidelijk dat de bijstandsverzekering auto u tegen veel meer beschermt dan alleen pech. Neem gerust contact op met uw makelaar, hij of zij beantwoordt graag al uw vragen.

Hebt u zelf nog vragen?

Praat erover met uw makelaar en surf voor meer info naar onze website.

 

Meest gelezen