Keer terug
Krijgt u dit jaar geld terug van de belastingen?
Image of the blog article

Krijgt u dit jaar geld terug van de belastingen?

Heeft u uw belastingaangifte al ingediend? De deadline voor de online aangifte is 15 juli. Vult u uw aangifte op papier in? Dan is de deadline al op 30 juni. Heeft u inkomsten als zelfstandige of buitenlandse inkomsten? Dan heeft u tijd tot 18 oktober.

Grijp bij het invullen van uw aangifte meteen de kans om te kijken of er nog ruimte is voor fiscale optimalisaties. Voor de aangifte van dit jaar, die over uw inkomsten van 2022 gaat, is het te laat. Maar misschien kunt u voor de aangifte van volgend jaar wel optimalisaties doorvoeren om de belasting wat te drukken.

Hoeveel (minder) belasting betalen? Bereken het zelf

Met onze belastingsimulator kunt u makkelijk en snel uw belasting berekenen. Vul uw gegevens in in de 5 stappen. Is er iets niet duidelijk, dan kunt u bij elke stap bijkomende informatie of tips opvragen. De persoonlijke gegevens die u invult, worden niet bewaard.

Daarnaast geeft de Tax Calculator u interessant advies over fiscaal voordelige producten van Vivium. Denk bijvoorbeeld aan pensioensparen en langetermijnsparen. Dat zijn twee manieren om te sparen voor later én het drukt uw belastingen.

Pensioensparen

Voor pensioensparen mag u maximaal 990 euro inleggen om te profiteren van een belastingvoordeel van 30%, dat is 297 euro. Bij een inleg van 1.270 euro levert dat 25% belastingvoordeel op, oftewel 317,50 euro. 

Meer informatie over pensioensparen.

Langetermijnsparen

Langetermijnsparen is een vorm van fiscaal sparen, waarbij u jaarlijks een bedrag opzij zet voor minstens 10 jaar. U krijgt jaarlijks 30% van de premie terug via een belastingvermindering. Het maximale bedrag dat u dit jaar mag inleggen, is 2.350 euro.

Zoals u misschien heeft gehoord, ligt er een voorstel voor belastinghervorming op tafel. Het zou kunnen dat 2023 het laatste jaar is waarin u een nieuw contract voor langetermijnsparen kunt afsluiten. Het lijkt erop dat het fiscaal voordeel voor bestaande polissen wel blijft bestaan, dus dat is een extra opportuniteit voor dit jaar.

Meer informatie over langetermijnsparen.

Meer tips om belastingen te verminderen

Ook door het plaatsen van een elektrische laadpaal of als uw rechtsbijstandsverzekering aan de eisen voldoet, kunt een fiscaal voordeel krijgen. Ontdek meer tips om uw belastingen te verminderen.

Wilt u graag van tevoren weten of u geld terugkrijgt van de belastingen? Met de belastingsimulator kunt u zelf snel uw belastingen simuleren of berekenen.

Heeft u vragen?

Onze makelaars helpen u graag verder. Zoek een makelaar in uw buurt.

Meest gelezen