Keer terug
Vivium, fiere sponsor van het KMSKA
Image of the blog article

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) opende vorig jaar in september na 11 jaar opnieuw zijn deuren. Met overdonderd succes. Al meer dan 620.000 kunstliefhebbers brachten sindsdien een bezoek aan dit majestueuze museum.

Terecht! Naast internationale toppers zoals Fouquet, Titiaan, Alechinsky, Modigliani, Rodin en Chagall herbergt het KMSKA ook een indrukwekkende collectie Vlaamse meesters. Vivium is dan ook erg fier om dit unieke en wereldwijd gerenommeerde museum te ondersteunen.

Mensen beschermen en een duurzame rol spelen

“Als coöperatieve verzekeraar wil Vivium zich inzetten voor de Belgische samenleving”, vertelt Dirk Wauters, directeur Communicatie. "Dat doen we onder andere door initiatieven te steunen die een positieve impact hebben op het maatschappelijk weefsel, zoals het KMSKA. Ons motto is ‘Zeker Van Elkaar’.

We willen mensen beschermen en een duurzame rol spelen in België, niet enkel winst maken. Kunst en cultuur zijn daarbij essentieel. Het KMSKA is een uniek museum dat Antwerpen en België op de kaart zet. Het prachtige gebouw, de tuin en de collectie zijn een lust voor het oog. Bovendien maakt het museum kunst toegankelijk voor iedereen: kenners, jongeren, gezinnen en bedrijven.”

Internationale toppers

Het KMSKA telt maar liefst 111 topstukken die behoren tot de Topstukkenlijst van Vlaanderen. Met internationale toppers zoals Fouquet, Alechinsky, Modigliani, Rodin, … is het wereldwijd gerenommeerd.

Het museumgebouw is een architectonisch juweel, dat bestaat uit een nieuw en een historisch deel. Als enige Vlaams museum met een wetenschappelijk statuut voert het KMSKA trouwens ook wetenschappelijk onderzoek naar de kunstwerken, de gebruikte technieken, kleur en beeldtaal…

Krasse koppen: Bruegel, Rubens en Rembrandt

 

Vanaf 20 oktober kunt u genieten van de eerste grote tentoonstelling na de opening. De expo heet ‘Krasse koppen’ en zet het gezicht centraal. U kunt er topwerken bewonderen van onder andere Bruegel, Rubens, Vermeer en Rembrandt, die al hun talent inzetten om indringende portretten van gewone mensen met ongewone gezichten te schilderen. Het pièce de résistance is 'Meisje met rode hoed’ van Vermeer. Het kleinste werk dat hij ooit gemaakt heeft, maar met een enorme verfijning geschilderd. Niet te missen dus!

De tentoonstelling loopt tot 21 januari 2024 en reist na afloop verder naar Dublin.

In het KMSKA kunt u de topstukken van grote meesters bewonderen, maar voor verzekeringen is uw makelaar de beste keuze. Hij is geen Van Gogh, maar wel een meester in het leveren van advies op maat en het bieden van topdekkingen. Aarzel niet hem te contacteren voor al uw vragen rond verzekeringen. 

Meest gelezen