De betaalbare omniumverzekering die elk jaar in prijs zakt

Een omniumverzekering dekt de schade aan uw eigen wagen, ook als u in fout bent, en is daarom de perfecte aanvulling op uw BA-autoverzekering. Maar niet alleen gloednieuwe wagens, ook auto’s met iets meer kilometers op hun teller verdienen de beste bescherming.

Uniek op de Belgische markt

Is uw wagen twee jaar of ouder? Dan kunt u bij Vivium kiezen voor een extra voordelige omniumverzekering. We berekenen namelijk uw premie aan de hand van de waarde van uw wagen. Zo start u alvast met een mooie korting. Bovendien zakt uw verzekeringspremie elk jaar in prijs. Dat is uniek op de Belgische verzekeringsmarkt.

Omniumverzekering: nu extra interessant voor auto’s ouder dan 2 jaar

Vivium biedt verschillende formules aan:

1. De klassieke omniumverzekering

Uw auto is tijdens een eerste periode voor 100% van de cataloguswaarde verzekerd. U kiest zelf hoe lang die eerste periode duurt: een half jaar, 1 jaar of 2 jaar. Daarna zakt de waarde van uw wagen elke maand met 1%.

2. Een omniumverzekering voor wagen van 2 tot 8 jaar

We starten met de oorspronkelijke cataloguswaarde. Na één jaar (na de eerste inverkeersstelling) zakt de waarde van uw wagen met 15%. Na het tweede jaar vermindert uw wagen weer met 15% (15% op 85% is 72,15%). En zo elk jaar opnieuw. Maar ook de premie van uw omniumverzekering daalt jaar na jaar, elk jaar krijgt u namelijk 5% korting op de premie. Door de jaarlijkse korting kunt u uw wagen langer beschermen met een omniumverzekering.

3. Een mini-omniumverzekering

Een volledige omniumverzekering biedt uiteraard de meeste bescherming, maar u kunt ook kiezen voor een zogenaamde mini-omniumverzekering. Die vergoedt de schade door glasbraak, hagelschade, schade door aanrijding met een dier … Schade door vandalisme of schade die u zelf veroorzaakte (bijvoorbeeld als u tegen een paaltje reed), wordt echter niet verzekerd. U kunt ook kiezen voor een aanvullende waarborg Diefstal.

Extra kortingen voor veilige chauffeurs

Vivium beloont graag veilige chauffeurs. Hebt u een rijhulpsysteem in uw wagen of kiest voor een VIVIUM S2 Pack, dan krijgt u van ons een korting.  

Een rijhulpsysteem in uw wagen

Nieuwe veiligheidssystemen zorgen voor meer veiligheid. Met een BA of (volledige) omniumverzekering krijgt u ook een korting als uw auto uitgerust is met één van volgende systemen:

 • een automatisch remsysteem;
 • een rijstrookcontrolesysteem;
 • een vermoeidheidsherkenningssysteem;
 • Adaptive Cruise Control;
 • dodehoeksignalisatie (Blind Spot System); 
 • een detectiesysteem voor voetgangers en fietsers. 

Kies voor het VIVIUM S2 Pack en betaal minder

Het VIVIUM S2 Pack bestaat uit een VIVIUM S2 Box, dat is een klein toestelletje voor in de auto dat gegevens meet over het rijgedrag. Met respect voor uw privacy. Bij een zware botsing wordt direct de bijstand gealarmeerd. En een VIVIUM S2 Pack geeft recht op een korting. Nog meer voordelen van het VIVIUM S2 Pack leest u hier.

Wat verzekert een omniumverzekering?

Een mini-omniumverzekering dekt de schade aan uw wagen veroorzaakt door:

 • brand, explosie of bliksem;
 • aanrijdingen met dieren;
 • hagel, overstromingen of andere natuurkrachten ;
 • gebarsten en gebroken autoruiten, ook van uw schuifdak;
 • diefstal, of een poging tot diefstal (optioneel bij een mini-omniumverzekering, inbegrepen in de volledige omniumverzekering).

Een volledige omniumverzekering dekt veel meer. Naast bovenvermelde schades, ontvangt u ook een schadevergoeding bij:

 • schade door vandalisme zoals krassen in het koetswerk van uw wagen;
 • de materiële schade aan uw wagen, zelfs als u die zelf veroorzaakte.

Hoe wordt de premie van uw omniumverzekering bepaald?

De prijs van uw omniumverzekering is afhankelijk van een aantal factoren waaronder de waarde van uw wagen. Die waarde kan op verschillende manieren berekend worden. Uw makelaar vertelt u graag meer over de diverse waarden en de meest voordelige formule voor uw wagen. Wilt u na verloop van tijd veranderen van formule? Dat kan. U kunt elk jaar in alle vrijheid overstappen naar een ander systeem.

Hoe hoger de vrijstelling hoe lager de premie

Bij een omniumverzekering betaalt u enkel een vrijstelling of franchise voor de waarborg eigen schade. Dat is bijvoorbeeld de schade bij een ongeval in fout, of de schade die u zelf veroorzaakte of schade door onbekenden … Een vrijstelling is het bedrag dat u bij een schade zelf betaalt. U kunt kiezen uit drie soorten vrijstellingen: laag, gemiddeld of hoog.

Kortingen op uw vrijstelling

U kunt een korting krijgen op uw vrijstelling als u kiest voor een Erkende Hersteller en/of een VIVIUM Comfort Deal. Bovendien mag u de kortingen samenvoegen!

Erkende Herstellers: uitgebreid netwerk van professionele garages

Vivium heeft een uitgebreid netwerk van Erkende Herstellers: dat zijn professionele garages die u een goede en snelle service bieden. Als u uw auto laat herstellen bij een Erkende Hersteller, dan krijgt u niet alleen een korting op uw vrijstelling, u maakt ook automatisch gebruik van het derdebetalerssysteem. Hierbij stuurt de garage na de herstelling de factuur onmiddellijk naar Vivium. U betaalt enkel (een stuk van) de vrijstelling.

Vivium beloont trouwe klanten

Een trouwe klant? Als u uw autoverzekering samen met uw brand- en familiale verzekering groepeert in een Comfort Deal, dan krijgt u er nog een extra korting bovenop. Bovendien mag u de twee kortingen samenvoegen. Zo is in sommige gevallen het bedrag van de vrijstelling minder dan de helft.

Uitsluitingen en beperkingen

Op de verzekering Vivium Auto zijn uitsluitingen en beperkingen van toepassing. Hierbij enkele voorbeelden uit de informatiefiche.

Ongeacht de gekozen formule, bent u niet gedekt bij:

 • Schade als gevolg van diefstal of poging tot diefstal, wanneer het voertuig zich in een publieke ruimte bevindt en u de portieren niet hebt afgesloten of als u de sleutels op een zichtbare plaats in het voertuig hebt gelaten.
 • Schade als gevolg van diefstal of poging tot diefstal, als u de diefstal niet binnen 24 uur aan de politie hebt aangegeven.
 • Schade die ontstaat door slijtage van het voertuig of door een mechanisch gebrek of een constructiefout.

Er bestaan beperkingen of een recht van verhaal in hoofde van de verzekeraar in het geval dat, op het ogenblik van het schadegeval:

 • vastgesteld wordt dat u bepaalde informatie over het te verzekeren risico hebt achtergehouden;
 • het voertuig wordt bestuurd door een persoon jonger dan 26 jaar die niet in uw contract wordt vermeld als gebruikelijke bestuurder.

In het kader van de waarborg Stoffelijke schade:

 • wordt er steeds een vrijstelling toegepast: het bedrag hangt af van de verzekerde waarde van het voertuig, maar u kan kiezen tussen 3 niveaus;
 • deze vrijstelling wordt verdubbeld wanneer het voertuig wordt bestuurd door een persoon jonger dan 26 jaar die in uw contract niet wordt vermeld als gebruikelijke bestuurder

Wettelijke bepalingen

 • Het contract voor deze verzekering wordt afgesloten voor een periode van één jaar en wordt elk jaar stilzwijgend verlengd.  
 • Alle informatie over de diensten en producten op deze website is onderworpen aan de regels van de Belgische wetgeving.  
 • De verzekering VIVIUM Auto is onderhevig aan uitsluitingen, beperkingen en voorwaarden die van toepassing zijn op het verzekerde risico: alvorens deze verzekering af te sluiten, adviseren wij u kennis te nemen van het informatiedocument van dit product en de algemene voorwaarden van toepassing op deze verzekering beschikbaar op deze site of via uw verzekeringstussenpersoon.  
 • Als klant bent u beschermd door de gedragsregels inzake verzekeringen.  
 • Als u een klacht of opmerking hebt, kunt u contact opnemen met uw verzekeringstussenpersoon of de afdeling Klachtenmanagement.  
 • De gegevens van de dienst Klachtenmanagement van Vivium zijn:
            e-mail: klacht@vivium.be
            post: Klachtenmanagement van Vivium, Koningsstraat 151, 1210 Brussel
 • U kunt de Ombudsman van de Verzekeringen contacteren via www.ombudsman.as.  
 • Neem voor persoonlijk advies of een verzekeringsofferte contact op met een verzekeringstussenpersoon.  
 • U kunt ook de volledige juridische informatie raadplegen.

Documentatie

Bundel de verzekeringen voor uw bedrijf en geniet van de voordelen 

Met een VIVIUM Business Deal groepeert u de belangrijkste niet-levensverzekeringen voor uw zaak. Dat is niet alleen praktisch en overzichtelijk, u kunt zelfs tot 10% van uw premies terugkrijgen.

Ontdek de VIVIUM Business Deal