Bestuurdersverzekering

Bescherm ook uzelf als chauffeur met de bestuurdersverzekering

Weinig mensen weten dat de BA-autoverzekering naast de schade aan derden, enkel de passagiers van de wagen verzekert maar niet de chauffeur. Als u gewond raakt, draait u dus niet alleen zelf op voor de medische kosten, ook uw inkomen kan behoorlijk dalen. Uw BA-autoverzekering aanvullen met een bestuurdersverzekering is daarom bijzonder aan te raden.

De bestuurdersverzekering: u kiest zelf hoe u vergoed wordt 

Een Bestuurdersverzekering is de perfecte aanvulling op uw BA-autoverzekering en uw omniumverzekering. U kiest zelf hoe u vergoed wordt. U hebt de keuze uit:

  • Een vergoedende formule
    Hierbij worden de letsels die u als bestuurder oploopt in een ongeval vergoed tot 1,25 miljoen euro. Deze schadevergoeding compenseert de kosten van de tijdelijke of blijvende ongeschiktheid, het overlijden en de medische kosten in functie van de situatie van de verzekerde.
     
  • Een forfaitaire formule
    Kiest u voor een forfaitaire formule dan ontvangt u een schadevergoeding voor de gemaakte medische kosten, de eventuele periode van tijdelijke of blijvende ongeschiktheid of het overlijden. De maximum bedragen worden afgesproken bij het afsluiten van de verzekering.

Uw makelaar adviseert u graag bij uw keuze

Welke formule is voor u het meest geschikt? Vraag raad aan uw makelaar. Hij geeft u graag meer informatie over de voordelen van beide opties.

Documentatie