Check uw pensioenprofiel


Wat weet u vandaag al over uw pensioen? Wat drijft u in uw financiële beslissingen? En hoe ziet uw pensioendroom eruit? Tijd voor een pensioencheck!


Ontdek hier uw persoonlijk pensioenprofiel

Om deze video te bekijken moet u marketing-cookies aanvaarden.

De omniumverzekering van Vivium

Een omniumverzekering dekt de schade aan uw nieuwe of tweedehandswagen, ook als u in fout bent, en is daarom de perfecte aanvulling op uw BA-autoverzekering. Bovendien kunt u ook kiezen voor een omnium waarbij uw verzekeringspremie elk jaar in prijs zakt, of voor een mini-omnium.

 

Wat houdt de omniumverzekering van Vivium allemaal in?

Vivium biedt drie formules aan:

De klassieke omniumverzekering

Uw auto is tijdens een eerste periode voor 100% van de cataloguswaarde verzekerd. U kiest zelf hoe lang die eerste periode duurt: een half jaar, één jaar of twee jaar. Daarna zakt de waarde van uw wagen elke maand met 1%.

Een omniumverzekering dekt de schade aan uw wagen veroorzaakt door:

 • brand, explosie of bliksem;
 • aanrijdingen met dieren;
 • hagel, overstromingen of andere natuurkrachten;
 • gebarsten en gebroken autoruiten, ook van uw schuifdak;
 • diefstal, of een poging tot diefstal (optioneel bij een mini-omniumverzekering, inbegrepen in de volledige omniumverzekering);
 • schade door vandalisme zoals krassen in het koetswerk van uw wagen;
 • de materiële schade aan uw wagen, zelfs als u die zelf veroorzaakte.

De omniumverzekering voor wagens van twee tot acht jaar (degressieve omnium)

Dit is een interessante formule voor wagens van twee tot acht jaar. Ze houdt rekening met de waarde van uw voertuig.

We starten met de oorspronkelijke cataloguswaarde. Na twee jaar bedraagt de waarde van uw wagen 72,15% (de waarde van uw wagen zakt met 15% één jaar na de eerste inverkeersstelling, en het volgende jaar is er opnieuw een vermindering van 15% op een basis van 85%). Wanneer uw auto twee jaar wordt, daalt met deze degressieve omniumformule ook de premie van uw omniumverzekering jaar na jaar: elk jaar krijgt u namelijk 5% korting op de premie. Door de jaarlijkse korting kunt u uw wagen langer beschermen met een omniumverzekering.

Deze degressieve omnium biedt dezelfde dekkingen als de klassieke omniumverzekering.

De mini-omniumverzekering

Een volledige omniumverzekering biedt uiteraard de meeste bescherming, maar u kunt ook kiezen voor een zogenaamde mini-omniumverzekering. Die vergoedt de schade door glasbraak, hagelschade, schade door aanrijding met een dier… Schade door vandalisme of schade die u zelf veroorzaakte (bijvoorbeeld als u tegen een paaltje reed), wordt echter niet verzekerd. U kunt ook kiezen voor een aanvullende waarborg Diefstal.

Een mini-omniumverzekering dekt de schade aan uw wagen veroorzaakt door:

 • brand, explosie of bliksem;
 • aanrijdingen met dieren;
 • hagel, overstromingen of andere natuurkrachten;
 • gebarsten en gebroken autoruiten, ook van uw schuifdak;
 • diefstal, of een poging tot diefstal (optioneel bij een mini-omniumverzekering, inbegrepen in de volledige omniumverzekering).

Autoverzekering en vrijstelling

Bij een omniumverzekering betaalt u mogelijks een vrijstelling of franchise voor de waarborg materiële schade. Dit is het bedrag van de herstellingskosten dat u bij een schade zelf betaalt wanneer u :

 • een ongeval in fout veroorzaakte
 • u zelf verantwoordelijk bent voor de schade 
 • wanneer de schade werd veroorzaakt door onbekenden. 

U kunt bij Vivium kiezen uit drie types vrijstellingen: laag, gemiddeld of hoog.. U bent 30 jaar of ouder en hebt een bonus-malus van -2? Dan kunt u ook een vierde type kiezen: de 0-vrijstelling. In dat geval, betaalt u geen franchisebedrag wanneer uw voertuig minder dan twee jaar oud is en u kiest voor een herstelling in een erkende Vivium-garage.