Hoe zit het met de verzekeringen? Stel u voor dat uw vriend, de Bob van de avond, een ongeluk veroorzaakt met uw auto. Moet hij dan de schade aan uw auto terugbetalen? En wat als u Bob bent en een ongeluk veroorzaakt met de auto van uw vriend?

Vivium steunt u bij het bobben. De autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid van Vivium bevat een Bob-waarborg. Die vergoedt de schade:

  • aan uw voertuig, als dat door een Bob bestuurd werd;
  • aan een ander voertuig, als u die als Bob bestuurde.

U hoeft niet speciaals te doen om van de Bob-waarborg te genieten. Zij maakt automatisch deel uit van uw BA Auto. Lees meer over de Bob-waarborg op onze blog.

Waarom bobben een goed idee is

22   De factor waarmee uw kans op een ongeval toeneemt als u gedronken hebt: bij 0,8 promille alcohol in uw bloed is het risico 2,7 maal zo groot, bij 1,5 promille meer dan 22 maal.
46   %. De verhoging van het aantal wegcontroles tijdens de Bob-campagnes op het einde van het jaar.
50   %. Het percentage gecontroleerde bestuurders dat na een ongeval onder invloed blijkt van alcohol, bedraagt bijna 50%.
150  euro. Zoveel bedraagt de onmiddellijke inning zodra u met meer dan 0,5 promille alcohol in uw bloed achter het stuur van een wagen zit. Een boete kan oplopen tot 3 000 euro. Vanaf 0,8 promille riskeert u een boete tot 12 000 euro.
200  Uw risico om te sterven bij een verkeersongeval wordt 200 keer groter dan dat van nuchtere bestuurders als u meer dan 1,5 promille alcohol in uw bloed hebt.
200  Voor zoveel dodelijke verkeersslachtoffers is alcohol jaarlijks verantwoordelijk, vooral tijdens weekendnachten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: www.wegcode.be, www.goforzero.be