Preventie: uw menselijk kapitaal in goede handen

 

Elke dag gebeuren er in ons land honderden ongelukken op de werkvloer. Die zijn in veel gevallen te vermijden met een slim preventiebeleid. Als verzekeraar met een hart voor bedrijven staan we klaar om u hierin te ondersteunen, samen met uw makelaar of verzekeringsadviseur. Want preventie is de beste verzekering voor een veilige werkplek.

Kleine startup of grote productie-eenheid? Elk bedrijf of organisatie heeft andere noden en verplichtingen op het vlak van preventie en welzijn. Daarom verzamelen we hier voor u al onze nuttige preventie-informatie, blogs, documenten, tools en links. Kortom, een digitaal preventieaanbod om van uw bedrijf een plek te maken waar iedereen veilig en gezond kan werken… 

 

Veelgestelde vragen over preventie 

Wat is een arbeidsongeval? Moet elk arbeidsongeval worden aangegeven? Hoe geeft u zo’n ongeval aan? Is een arbeidsongevallenverzekering wettelijk verplicht? Wat is een dynamisch risicobeheerssysteem? En moet uw onderneming een preventieadviseur aanstellen of kunt u dat uitbesteden?
 

Basisinformatie over arbeidsongevallenpreventie en nuttige links
 

Ons preventieteam… tot uw dienst! 

Ongevallenpreventie begint bij een goed begrip van de risico’s en de gevaren ‘op het terrein’. Ons preventieteam is elke dag in de weer om bedrijven hierin wegwijs te maken. Ze analyseren risico’s en veiligheidsbehoeften, stippelen mee het preventiebeleid uit en begeleiden de toepassing ervan.

 

Richtlijnen voor werkgevers

 


Met deze richtlijnen beschermt u uw werknemers tegen ongevallen. Ze bevatten concrete informatie over preventiemaatregelen, regelgeving, aandachtspunten en tips van veiligheidsadviseurs.

Opleidingsaanbod


Om bedrijvenklanten optimaal te ondersteunen in hun preventiebeleid, organiseren onze preventie-adviseurs zelf opleidingen ‘op het terrein’.

Daarnaast werken we samen met Prevent en Atrium, twee organisaties die gespecialiseerd zijn in veiligheid op de werkvloer. Bij hen kunt u terecht voor een uitgebreid aanbod preventieopleidingen, live of digitaal. Meteen een prima gelegenheid om kennis te maken met andere bedrijven en hun preventieaanpak.

Op zoek naar een specifieke veiligheids- of preventieopleiding voor uw bedrijf? Neem dan zeker een kijkje in de opleidingskalender van Prevent en Atrium, maak uw keuze en schrijf u in.

Preventie in beeld

Werknemers sensibiliseren voor de risico’s op de werkvloer is niet altijd eenvoudig. In het bijzonder als u anderstalige medewerkers in dienst hebt. Daarom ontwikkelen we regelmatig videomateriaal met tips om arbeids(weg)ongevallen te voorkomen.

Ontdek hier onze preventievideo’s

Actua & blogs

Op de hoogte blijven van actuele preventiethema’s en trends? Die behandelen we voor u in korte en gevarieerde blogs die u gemakkelijk kunt delen met uw medewerkers. Bijvoorbeeld over de re-integratie van werknemers na een arbeidsongeval, over de psychosociale risicofactoren bij arbeidsongevallen of het creëren van een solide veiligheidscultuur in uw bedrijf. Veel leesplezier!