Keer terug
Waarom kiezen voor een beleggingsverzekering?
Image of the blog article

Het zijn lastige tijden voor spaarders: de rente staat laag en door de hoge inflatie wordt uw geld minder waard. Hoe kan u dan toch een mooi bedrag opbouwen? Een beleggingsverzekering kan mogelijk een oplossing zijn.

Wat is een beleggingsverzekering nu juist?

Een beleggingsverzekering, ook wel beleggingsplan genoemd, is een plan dat u opstelt om te beleggen. U legt uw financiële doelen heel concreet vast en voert dit daarna uit. In uw beleggingsplan bepaalt u:

 • hoeveel u gaat beleggen
 • de periode waarin u gaat beleggen
 • wat uw doel is
 • waarin u wilt beleggen

U kunt het vergelijken met de afbetaling van een hypothecair krediet. Daarbij gaat er op een gepland moment een gepland bedrag van uw rekening om een geplande totaalsom mee af te betalen. 
Met een beleggingsplan gaat het ook zo. Alleen betaalt u er geen huis mee af, maar bouwt u aan een extra kapitaal.

Wat zijn de troeven van een beleggingsverzekering?

 • Zelf geen expert? Geen probleem.
  Met een beleggingsverzekering moet u zelf geen beleggingsexpert zijn. Uw geld wordt namelijk beheerd door specialisten.
 • Instappen kan al vanaf 50 euro per maand.
  50 euro is minimumbedrag dat u per maand kunt sparen. Meer kan uiteraard ook.
  Wat als u een of enkele maanden geen 50 euro op overschot hebt? Dan kan u gewoon zelf beslissen om die maanden niet te sparen.
 • Uw geld blijft op elk moment beschikbaar.
  De boodschap blijft altijd: beleg enkel met geld dat u op korte termijn niet nodig hebt. Daarom is het goed als u uw geld voor minstens 3 jaar in uw beleggingsplan kan laten staan. Dat gezegd zijnde, door onvoorziene omstandigheden zou het kunnen dat u uw geld toch vroeger dan voorzien nodig hebt. Het is op elk moment mogelijk om (een deel van) uw geld uit uw beleggingsplan te halen. Van zodra uw plan meer dan drie jaar loopt, zijn er geen uitstapkosten meer.
 • U kiest zelf waarin u belegt.
  Er zijn verschillende types fondsen. Sommige fondsen beleggen meer in aandelen, andere minder. U kiest dit type helemaal zelf. 
  Daarnaast zijn er ook verschillende types producten en diensten waarin een fonds belegt. Hecht u veel belang aan duurzaamheid? Kies dan een fonds dat enkel investeert in bedrijven die een positieve invloed hebben op de wereld waarin we leven. 

 

Wilt u meer informatie? Hebt u interesse om een beleggingsplan op te starten? We staan u graag bij met grondig advies.

Meest gelezen