Keer terug
Decavi-trofee 2021 voor VIVIUM POZ
Image of the blog article

Op woensdag 27 oktober reikte Decavi, onafhankelijk organisator van opleidingen en evenementen in de verzekeringssector, haar trofeeën uit voor de beste levensverzekeringsproducten van 2021. Vivium viel in de prijzen en won, voor het tweede jaar op rij, een felbegeerde trofee voor haar pensioenovereenkomst voor zelfstandigen, of kortweg POZ, in de gelijknamige categorie. 

Raadpleeg het persbericht.

“We zijn bijzonder trots de trofee voor beste POZ voor de tweede keer in ontvangst te mogen nemen,” zegt Jeroen Spinoy, directeur Business Development Life bij Vivium. “Het is opnieuw een mooie erkenning voor Vivium, die al jarenlang expert is in pensioenoplossingen voor zelfstandigen.”

De POZ, iets voor u?

Bent u een zelfstandige zonder vennootschap? Dan moet u alvast niet twijfelen: de pensioenovereenkomst voor zelfstandigen is, naast uw VAPZ, een interessante oplossing om een aanvullend pensioen op te bouwen op een fiscaal voordelige manier.

Wist u bijvoorbeeld dat de premies die u in een POZ stort, recht geven op een belastingvoordeel van 30%? Alle kenmerken van de VIVIUM POZ ontdekt u hier.

Bent u bovendien van plan om een nieuwe woning te kopen of uw woning te verbouwen? Ook dan is de POZ (fiscaal) heel interessant. Naast de keuze uit verschillende spaarformules kan deze verzekering ook gebruikt worden voor vastgoedfinanciering tijdens de looptijd van het contract.

  1. Via een voorschot op uw kapitaal: u neemt een deel van de opgebouwde reserves in uw VIVIUM POZ op als voorschot. 
  2. Via een hypothecair tweedepijlerkrediet: als u bij Vivium een hypothecair krediet afsluit, kunt u het ontleende kredietkapitaal in één keer terugbetalen met het pensioenkapitaal van uw VIVIUM POZ op de contractuele einddatum van het contract. 
  3. U geeft uw VIVIUM POZ in onderpand bij de kredietinstelling waar u uw klassiek hypothecair krediet afsluit. Het contract vormt dan een alternatief voor een schuldsaldoverzekering.

U vindt hier meer informatie over vastgoedfinanciering, maar vraag er zeker ook naar bij uw makelaar. 

Ook goed om te weten: het totaalrendement van de voorbije twee jaren behoorde tot het hoogste op de markt. Daarenboven biedt de VIVIUM POZ een interessante beleggingsmogelijkheid. Zo kunt u onder andere ethisch beleggen met een potentieel hoger rendement, zowel vanuit ons fondsenaanbod van DPAM (Degroof Petercam Asset Management), als via het Funds for Good. Meer info over ons beleggingsaanbod vindt u op deze pagina.

Jeroen Spinoy vat het graag nog even samen in onderstaand filmpje.

Ook een Decavi-trofee voor onze tak 21-formule Capiplan

Dit jaar sleepten we naast een Decavi-trofee voor ‘beste POZ’ ook een prijs in de wacht in de categorie ‘beleggingsformule met gegarandeerd rendement (tak 21)’. 

Véronique D’haese van onze commerciële directie legt u graag uit in onderstaand filmpje waarom de tak 21-formule Capiplan van Vivium een interessante formule is binnen ons productaanbod.

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd in de pensioenoplossingen voor zelfstandigen en het beleggingsaanbod van Vivium? Contacteer uw makelaar. Hij vertelt u er graag alles over.

Wettelijke bepalingen

  • De Decavi-levensverzekeringstrofeeën werden gepubliceerd op 28 oktober in La Libre Belgique.
  • De looptijd van de POZ is vermeld in de bijzondere voorwaarden en loopt minstens tot de wettelijke pensioenleeftijd.
  • Alle informatie over de diensten en producten op deze website is onderworpen aan de regels van het Belgisch recht.
  • Alvorens een POZ-verzekering af te sluiten, adviseren we u kennis te nemen van de infofiche tweede pijler en de algemene voorwaarden. Uw makelaar bezorgt u graag een kopie van deze documenten en u vindt ze ook terug op deze website.
  • Als klant bent u beschermd door de MiFID-gedragsregels.
  • Als u een klacht of opmerking hebt, kunt u uw makelaar of de dienst Klachtenmanagement contacteren.
  • Voor advies op maat of een verzekeringsaanbod kunt u terecht bij uw makelaar.

Meest gelezen