Keer terug
Een Riziv-toelage? 5 redenen om voor Vivium te kiezen

Een Riziv-toelage? 5 redenen om voor Vivium te kiezen

Als geconventioneerde zorgverlener is het bijzonder interessant om uw RIZIV-toelage te gebruiken voor pensioenopbouw (VAPZ) of een verzekering Gewaarborgd Inkomen. Vivium ontwikkelde een aanbod speciaal voor zorgverleners. Bovendien nemen wij de administratieve rompslomp bijna helemaal op ons. En door onze nauwe relatie met het RIZIV kunnen wij bovendien snel en correct antwoorden op complexe vragen en onderhandelen wanneer een discussie de kop zou opsteken.

RIZIV-toelage voor geconventioneerde zorgverleners

Zoals u waarschijnlijk weet, kunt u een VAPZ (Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen) of een verzekering Gewaarborgd Inkomen afsluiten met de RIZIV-toelage die u krijgt als u zich conventioneert. Dat betekent dat u de RIZIV-richtlijnen over nomenclatuur, honoraria en administratieve procedures moet respecteren.

5 redenen om voor uw Riziv-toelage voor Vivium te kiezen

1. Specifiek aanbod voor zorgverleners

Het VAPZ biedt, naast pensioenopbouw (eventueel aangevuld met een kapitaal overlijden), een aantal extra sociale waarborgen. U kunt uw RIZIV-toelage ook gebruiken voor een verzekering Gewaarborgd Inkomen. Deze verzekering zorgt voor een inkomen als u buiten strijd bent door ziekte of na een ongeval.

Wist u trouwens dat u niet eens hoeft te kiezen! U kunt een verzekering Gewaarborgd Inkomen afsluiten als aanvullende verzekering in uw VAPZ-RIZIV-polis.

2. Onmiddellijk verzekerd

Als u een verzekering arbeidsongeschiktheid en/of overlijden afsluit, gaat deze waarborg onmiddellijk in vanaf de eerste dag, ongeacht of er dan al een toelage vanuit het RIZIV is doorgestort of niet. U bent dus onmiddellijk verzekerd, ook al werden er nog geen premies gestort.

3. Vastgoedfinanciering via uw RIZIV-polis

U bent bezig met een bouw- of renovatieproject? Dan kunt u via een voorschot een deel van het opgebouwde kapitaal opnemen om uw project te financieren. Daarnaast is het ook mogelijk uw polis te gebruiken als waarborg voor een hypothecaire lening.

4. Vivium neemt de administratie in handen

Dankzij uw aansluiting bij de conventie hebt u recht op de toelage van het RIZIV. Maar om ze ook effectief te ontvangen, moet u zelf elk jaar op het juiste moment actie ondernemen. Reken daarom op ons om de administratieve procedure in handen te nemen.

Wij zullen altijd op tijd het aanvraagformulier voor de RIZIV-toelage naar u sturen. Bovendien ontwikkelden we een rappelsysteem om u er tijdig aan te herinneren de nodige formaliteiten te vervullen. Vooraleer de ingevulde documenten door te sturen naar het RIZIV, voert Vivium nog een grondige controle uit. Hoe vollediger en correcter alles wordt doorgestuurd, hoe sneller de effectieve storting van de toelage gebeurt.

5. Altijd zeker, wat er ook gebeurt

Wat er zich ook voordoet in de procedure, we blijven uw risico‚Äôs de hele tijd dekken: u moet nooit een premie  zelf voorschieten. Dat is meteen ook de reden waarom bijvoorbeeld het rekeningnummer van Vivium op het aanvraagformulier staat dat naar het RIZIV wordt gestuurd. Dat is immers de rekening waarop het RIZIV zijn toelage zal storten.

Vivium onderhoudt bovendien een nauwe relatie met het RIZIV. Hierdoor kunnen wij snel en correct antwoorden op complexe vragen en onderhandelen wanneer een discussie de kop zou opsteken.

Vraag het aan uw makelaar

Meer weten? Contacteer uw makelaar voor meer informatie over het VAPZ-RIZIV of de verzekering Gewaarborgd Inkomen. Hij vertelt u er graag meer over.  

Meest gelezen