Rechtsbijstand voor uw Mobilhome

Een wereldwijde dekking om u en uw gezin te verdedigen

Betwist de tegenpartij haar aansprakelijkheid bij een ongeval met uw mobilhome? Hebt u een geschil met uw garagist? Of met de overheid naar aanleiding van een inbreuk? In die en nog vele andere gevallen kunnen de gerechtskosten oplopen tot in de duizenden euro's. Gelukkig kunt u zowel in België als in het buitenland rekenen op uw verzekering Rechtsbijstand - zonder vrijstelling - om uw rechten te kennen en uw belangen te verdedigen. 

Wanneer komt de rechtsbijstandsverzekering tussen?

In het kort ...

 • U bent in fout, wordt vervolgd door een andere persoon of de overheid, maar u gaat niet akkoord met de conclusies.
   
 • U bent in recht maar de tegenpartij weigert haar aansprakelijkheid te erkennen of doet u een voorstel dat voor u onaanvaardbaar is: wij doen er dan alles aan om uw rechten te verdedigen en om de schadevergoeding te krijgen waarop u aanspraak kunt maken.

Concreet 

Administratieve conflicten

U hebt een geschil met de overheid, bijvoorbeeld over een rijverbod, de intrekking van uw rijbewijs of over de inschrijving of de keuring van uw mobilhome.

Verkeersovertreding

U reed te snel of negeerde een rood licht en u moet nu voor de politierechtbank verschijnen. Dan zal uw verzekering Rechtsbijstand u verdedigen en trachten uw straf zo laag mogelijk te houden. U mag zelf de advocaat kiezen op kosten van Arces. Enkel de boete is voor uw eigen rekening.

Maar ook: 

verhaal en burgerrechtelijke verdediging, strafrechtelijke verdediging, verblijfskosten bij verschijning in het buitenland, betaling van de vrijstelling in BA, betaling van een strafrechtelijke borg, insolventie van derden, voorschot van fondsen als gevolg van schade aan uw voertuig, en repatriëring van uw voertuig, ongeacht of u zich in België of elders in de wereld bevindt.

Contractuele geschillen

Uw voertuig wordt bijvoorbeeld beschadigd bij de carwash, de garagist heeft zijn werk niet correct uitgevoerd, u hebt een geschil met de pechverhelpingsdienst ... 

U bent het slachtoffer van een ongeval

Soms betwist de tegenpartij haar aansprakelijkheid bij een ongeval. Dan doet uw verzekering Rechtsbijstand er alles aan om tot een oplossing te komen. Blijft de tegenpartij haar onschuld volhouden? Dan moet u naar de rechtbank. Gelukkig staat er een advocaat klaar - die u zelf mag kiezen - om uw belangen te verdedigen en u te helpen bij het verkrijgen van de schadevergoeding waarop u recht hebt.

De beste rechtsbijstand op de Belgische markt

Voor haar rechtsbijstandsverzekering werken Arces en Vivium samen. Met Artikel 1 garanderen wij u de beste rechtsbijstand op de Belgische markt.

Het beste bewijs: sinds 2013 werd Arces elk jaar bekroond met een Decavi-trofee.

Waarom kiezen voor een rechtsbijstandsverzekering mobilhome?

Een snelle behandeling van uw aanvraag

Elke binnenkomende aanvraag wordt binnen de twee werkdagen behandeld. De schadedienst van Arces zoekt samen met u naar een oplossing.

Voorschot op de schadevergoeding

Heeft de rechtbank een derde volledig aansprakelijk gesteld, dan krijgt u een voorschot op de schadevergoeding. De schade mag wel niet het gevolg zijn van diefstal of poging tot diefstal.

Een vergoeding, zelfs als de tegenpartij niet kan betalen

U krijgt een schadevergoeding, zelfs al kan de tegenpartij niet betalen. En dat tot maximaal 25.000 euro. De tegenpartij moet wel aansprakelijk zijn, en het mag niet gaan om diefstal, afpersing, fraude, agressie of vandalisme.

Kosten vergoed tot 125.000 euro

De waarborg Rechtsbijstand betaalt uw procedure- en advocaatkosten tot 125.000 euro. Stelt een andere verzekeraar op de Belgische markt u toch een ruimere dekking voor, dan past Arces zich aan en biedt het dezelfde voorwaarden.

Wereldwijde bescherming

De rechtsbijstandsverzekering Artikel 1 van Arces helpt u wereldwijd. Zo hoeft u zich nooit zorgen te maken.

Wat is niet gedekt door de rechtsbijstandverzekering mobilhome? 

Uw eigen schade als bestuurder

Een BA-verzekering dekt niet de eigen schade van de bestuurder die het ongeval heeft veroorzaakt. Maar daarvoor is er een oplossing: onze verzekering Bescherming van de bestuurder. Zo vermijdt u dat u zelf de medische kosten moet dragen voor de lichamelijke schade die u zou lijden als gevolg van het ongeval dat u hebt veroorzaakt. 

De schade aan uw voertuig

Een BA-verzekering vergoedt niet de schade aan de mobilhome van de bestuurder die het ongeval heeft veroorzaakt. Dus als u in fout bent, komt een omniumverzekering goed van pas. 

Vivium biedt u twee voordelige omniumformules.  

Bijstand bij ongeval, pech of diefstal ... en ook voor personen

Raakt uw mobilhome defect net voor u op vakantie vertrekt, kan hij niet meer rijden na een ongeval op de autosnelweg of wordt hij gestolen terwijl u een mooie uitstap maakt? Is uw kind ziek geworden? Blijf niet zonder hulp.

Om ook uw mobiliteit te verzekeren, biedt Vivium u tal van bijstandsformules  met de garantie van een snelle service.

Waarom kiezen voor de verzekering rechtsbijstand Mobilhome van Vivium?

 • Twaalf jaar op rij verkozen tot 'Beste rechtsbijstand op de markt' door Decavi
 • Een vergoeding tot 125.000 euro (afhankelijk van de betreffende waarborg)
 • Een snelle en efficiënte service dankzij de Arces-beheerders
 • Een wereldwijde dekking voor u en uw gezin

Uitsluitingen en beperkingen 

Op de verzekering Rechtsbijstand VIVIUM Mobilhome zijn uitsluitingen en beperkingen van toepassing. Hierbij enkele voorbeelden, overgenomen uit het informatiedocument van dit product. 

U bent niet gedekt voor:

 • De kosten voor de ademtest en bloedanalyse
 • De boetes

Er zijn beperkingen:

 • De verzekerde bedragen zijn vastgelegd op een maximum van 125.000 euro incl. btw per schadegeval. 
 • De verzekerde bedragen worden teruggebracht tot een maximum van 25.000 euro incl. btw voor de waarborg insolventie van derden, het voorschot van fondsen, de strafrechtelijke borg en de repatriëring van de wagen.

Wettelijke bepalingen

 • Het contract voor deze verzekering wordt afgesloten voor een jaar en wordt elk jaar stilzwijgend verlengd.
 • Alle informatie over de producten en diensten op deze website is onderworpen aan het Belgische recht.
 • Op de verzekering VIVIUM Mobilhome zijn uitsluitingen, beperkingen en voorwaarden in verband met het verzekerde risico van toepassing: we raden u aan om, voor u deze verzekering afsluit, kennis te nemen van het informatiedocument over het product en van de algemene voorwaarden die voor deze verzekering gelden en die beschikbaar zijn op de website of bij uw verzekeringsbemiddelaar.
 • Als klant wordt u beschermd door de MiFID-gedragsregels inzake verzekeringen.
 • Hebt u een klacht of een opmerking, dan kunt u contact opnemen met uw verzekeringsbemiddelaar of met de afdeling Klachtenmanagement.

De contactgegevens van de afdeling Klachtenmanagement van Vivium:

 • per e-mail: klacht@vivium.be;
 • per brief: Vivium Klachtenmanagement, Koningsstraat 151, 1210 Brussel.

De contactgegevens van de Ombudsman van de Verzekeringen: www.ombudsman-insurance.be.

 • Voor persoonlijk advies of een verzekeringsaanbod neemt u contact op met een verzekeringsbemiddelaar.
 • U kunt ook alle wettelijke informatie raadplegen.