Keer terug
Nog geen inspiratie voor de vakantie? Huur een camper met Goboony!
Image of the blog article

Goboony is een internationaal deelplatform waarop particulieren een camper of mobilhome kunnen huren of verhuren. Het idee voor dit platform ontstond toen Nederlanders Mark de Vos en Foppe Mijnlieff elkaar tijdens hun gezinsvakantie met de camper ontmoetten aan de voet van de Mount Fox Glacier in Nieuw Zeeland. Ze bedachten dat heel wat campers een groot deel van het jaar eigenlijk stof staan te vergaren. En dat terwijl ze evengoed zouden kunnen worden verhuurd aan de vele reislustigen die deze formule graag eens willen uitproberen.

Daarom startten ze een camperdeelinitiatief op in Nederland. Initieel met focus op ‘verhuren aan de buren’, maar gaandeweg werd dit uitgebreid naar de verhuur aan buitenlandse toeristen op rondreis in Nederland. En intussen is het Goboony-platform ook beschikbaar in Australië, Nieuw-Zeeland en in een twaalftal Europese landen, waaronder ook België.

Hoe werkt Goboony?

Goboony werkt volgens het principe van Airbnb: eigenaars bieden hun camper of mobilhome te huur aan op dit platform. Hiervoor maken ze een gratis advertentie waarin ze zelf aangeven aan wie, wanneer en aan welke voorwaarden ze hun voertuig willen verhuren. Via een eenvoudige module kunnen ze snel hun mogelijke huurinkomsten berekenen, in functie van het aantal gewenste verhuurbeurten. En met deze inkomsten recuperen ze een deel van de jaarlijkse kosten van hun voertuig (onderhoud, verzekering, stalling …).

Een camper huren? Op het Goboony-platform vindt u het grootste verhuuraanbod voor particulieren in België. U kiest online uit enkele duizenden motorhomes en campers die u soms gewoon achter uw hoek kunt oppikken! Eenmaal u een voertuig hebt gevonden dat past bij uw reisplannen, dan kunt u vrijblijvend een huurverzoek doen en wordt u in contact gebracht met de eigenaar. Zo kunt u elkaar beter leren kennen of een afspraak maken om de camper of mobilhome samen te bekijken. En als het klikt, boekt u uw mobilhome en ligt de weg voor u open…

Goed om te weten: alle campers die op het Goboony-platform worden aangeboden, zijn gegarandeerd in orde met de technische keuring en de wettelijke veiligheidseisen. En als u onderweg een ongeval krijgt, dan worden de kosten gedekt door de verzekeraar van de verhuurder, met uitzondering van uw eigen risico bij schade.

Uw mobilhome verhuren? Met de Goboony-dagverzekering van Vivium bent u goed verzekerd

Als u uw mobilhome of camper wil verhuren, dan moet u een verzekering voor verhuur afsluiten. Zo’n verzekering wordt aangeboden voor een volledig jaar, dus niet echt de moeite als u uw voertuig hooguit tien dagen per jaar verhuurt. Om dit obstakel weg te werken en camperdelen toegankelijker te maken, ontwikkelde Goboony samen met Vivium de unieke Goboony Dagverzekering: een interessante oplossing voor occasionele verhuurders én hun huurders.

Deze verzekering wordt afgesloten via het platform van Goboony en bevat de waarborgen burgerlijke aansprakelijkheid, omnium en pechbijstand van Vivium. U hoeft deze verzekering enkel te nemen voor de periode waarin u uw motorhome verhuurt. De afrekening van uw premie en ook de regeling van eventuele schadegevallen verlopen rechtstreeks via het Goboony-platform.

Op vakantie met Goboony!

Eropuit met een mobilhome, dat zegt u wel wat? Surf dan snel naar het huuraanbod van Goboony, boek uw vakantiewoning op wielen en krijg gratis reisadvies en -tips rechtstreeks van de verhuurder.

Uw eigen camper delen met mensen uit uw buurt èn uw gezin trakteren op een mooi extra vakantiebudget? Ook dat kan heel gemakkelijk via het platform van Goboony. De interesse voor camperreizen is heel groot!

U beslist uiteindelijk om zelf een motorhome te kopen? Uw makelaar luistert met plezier naar uw plannen en stelt u de bescherming voor die u nodig hebt, voor uw voertuig en voor uw gezin.

Meest gelezen