Keer terug
Coronavirus: tijdelijke uitbreiding van de dekking voor onze horecaklanten
Image of the blog article

Om de verspreiding van het coronavirus in te dijken, legt de overheid ons ongeziene veiligheidsmaatregelen op. Deze hebben een impact op alle bedrijven, die in bepaalde gevallen zelfs verplicht moeten sluiten. Onze anders zo bruisende horecazaken, bijvoorbeeld.

In deze periode willen we de uitbaters van een horecazaak dan ook zo goed mogelijk bijstaan. Daarom nemen we nu alvast een aantal ondersteunende maatregelen die zonder bijpremie worden aangeboden en waarbij de focus ligt op, in de mate van het mogelijke, de continuïteit van de activiteiten en een goede bescherming.

U baat een drank- en/of eetgelegenheid uit en moet tijdelijk uw normale activiteiten stopzetten? Dan breiden we uw contracten auto, burgerlijke aansprakelijkheid en arbeidsongevallen uit zonder dat hiervoor bijvoegsels moeten worden opgemaakt. Deze uitbreidingen gelden zolang de verplichte sluiting van kracht is.

Wat betekent dit voor uw autoverzekering?

Voor al uw lopende contracten auto (afgesloten voor auto’s of bestelwagens):

  • bent u tijdelijk ook gedekt voor het organiseren van leveringen aan huis, voor zover dit gebeurt met uw verzekerde auto of bestelwagen
  • zal geen verhaal worden uitgeoefend op bestuurders jonger dan 26 jaar (werknemers of familieleden van u als verzekeringsnemer) die tijdens zo’n levering een ongeval veroorzaken.

Wat betekent dit voor uw burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering?

Voor alle lopende contracten bij Vivium wordt de dekking automatisch uitgebreid tot:

  • het organiseren van een takeaway-aanbod
  • het leveren van voedingswaren aan huis (bedrijven die dit standaard doen, zoals Deliveroo of Pizza Hut, worden verondersteld al verzekerd te zijn voor dit risico).

Wat betekent dit voor uw arbeidsongevallenverzekering?

Voor al uw lopende arbeidsongevallencontracten (inclusief de extralegale dekkingen, zoals 24u op 24, excedent wet …) wordt de dekking automatisch uitgebreid tot het leveren van voedingswaren aan huis met een auto, bestelwagen, (elektrische) fiets, scooter …

Meer info

Met deze aanpassingen aan ons aanbod hopen we onze horecaklanten alvast een steuntje in de rug te kunnen geven in deze moeilijke periode.

Als u hierover vragen hebt, kunt u steeds rekenen op het advies van uw makelaar. Hij zal u met raad en daad bijstaan. Voorlopig enkel via de telefoon of de digitale kanalen, maar hopelijk snel weer in levenden lijve!

Meest gelezen