Rechtsbijstand voor uw motor


Een wereldwijde dekking om u en uw gezin te verdedigen

Betwist de tegenpartij haar aansprakelijkheid bij uw motorongeval? Hebt u een geschil met uw garagist? Of met de overheid naar aanleiding van een overtreding? In deze en nog vele andere gevallen kunnen de gerechtskosten oplopen tot in de duizenden euro's. 
Gelukkig kunt u zowel in België als in het buitenland rekenen op uw verzekering Rechtsbijstand - zonder vrijstelling - om uw rechten te kennen en uw belangen te verdedigen. 

Wanneer komt de rechtsbijstandsverzekering tussen?

In het kort ...

 • U bent in fout, wordt vervolgd door een andere persoon of de overheid, maar u gaat niet akkoord met de conclusies.
   
 • U bent in recht maar de tegenpartij weigert haar aansprakelijkheid te erkennen of doet u een voorstel dat voor u onaanvaardbaar is: wij doen er dan alles aan om uw rechten te verdedigen en om de schadevergoeding te krijgen waarop u aanspraak kunt maken.

Concreet 

Administratieve conflicten

U hebt een geschil met de overheid, bijvoorbeeld over een rijverbod, de intrekking van uw rijbewijs of over de inschrijving of de keuring van uw motor.

Verkeersovertreding

U reed te snel of negeerde een rood licht en u moet nu voor de politierechtbank verschijnen? Dan zal uw verzekering Rechtsbijstand u verdedigen en trachten uw straf zo laag mogelijk te houden. U mag zelf de advocaat kiezen op kosten van Arces. Enkel de boete is voor uw eigen rekening.

Contractuele geschillen

Uw motor wordt bijvoorbeeld beschadigd bij de carwash, de garagist heeft zijn werk niet correct uitgevoerd, u hebt een geschil met de pechverhelpingsdienst, ... 

U bent het slachtoffer van een ongeval

Soms betwist de tegenpartij haar aansprakelijkheid bij een ongeval. Dan doet uw verzekering Rechtsbijstand er alles aan om tot een oplossing te komen. Blijft de tegenpartij haar onschuld volhouden? Dan moet u naar de rechtbank. Gelukkig staat er een advocaat klaar - die u zelf mag kiezen - om uw belangen te verdedigen en u te helpen bij het verkrijgen van de schadevergoeding waarop u recht hebt.

De beste rechtsbijstand op de Belgische markt

Voor haar rechtsbijstandsverzekering werken Arces en Vivium samen. Met Artikel 1 garanderen wij u de beste rechtsbijstand op de Belgische markt.

Het beste bewijs: sinds 2013 werd Arces elk jaar bekroond met een Decavi-trofee.

Waarom kiezen voor een rechtsbijstandsverzekering moto?

Een snelle behandeling van uw aanvraag

Elke binnenkomende aanvraag wordt binnen de twee werkdagen behandeld. De schadedienst van Arces zoekt samen met u naar een oplossing.

Een vergoeding, zelfs als de tegenpartij niet kan betalen

U krijgt een schadevergoeding, zelfs al kan de tegenpartij niet betalen. En dat tot maximaal 25.000 euro. De tegenpartij moet wel aansprakelijk zijn, en het mag niet gaan om diefstal, afpersing, fraude, agressie of vandalisme.

Kosten vergoed tot 125.000 euro

De waarborg Rechtsbijstand betaalt uw procedure- en advocaatkosten tot 125.000 euro. Stelt een andere verzekeraar op de Belgische markt u toch een ruimere dekking voor, dan past Arces zich aan en biedt het dezelfde voorwaarden.

Voorschot op de schadevergoeding

Heeft de rechtbank een derde volledig aansprakelijk gesteld, dan krijgt u een voorschot op de schadevergoeding. De schade mag wel niet het gevolg zijn van diefstal of poging tot diefstal.

Wereldwijde bescherming

De rechtsbijstandsverzekering Artikel 1 van Arces helpt u wereldwijd. Zo hoeft u zich nooit zorgen te maken.

Nog extra voordelen met de rechtsbijstand moto van Vivium

Korting op uw premie Rechtsbijstand door uw verzekeringen te combineren 

Krijg 25% korting op uw premie Rechtsbijstand als u uw verzekeringen VIVIUM Auto en Motor combineert of als u meerdere motorfietsen verzekert. 
Ook de premies voor uw waarborgen Burgerlijke Aansprakelijkheid en Materiële schade dalen met respectievelijk 70% en 10%

De gratis inbegrepen Liberty Rider-app 

Liberty Rider is zowel een app als een gps speciaal voor motorrijders:

 • De app detecteert ongevallen en waarschuwt onmiddellijk de hulpdiensten bij een valpartij
 • De gps stelt u heel wat routes voor en waarschuwt u voor gevaarlijke bochten

U profiteert ook van tal van extra functies, waaronder het delen van uw positie met uw naasten in realtime.

U kunt gratis gebruikmaken van de Liberty Rider-app, en dat gedurende de hele looptijd van uw contract. U hoeft enkel een motorfiets van minstens 125 cc (of 4 kW voor een elektrische motor) te hebben en een verzekeringscontract VIVIUM Motor, ongeacht de gekozen dekking.

Ontdek Liberty Rider

Het slimme airbagvest van In&motion aan voordelige voorwaarden

In&motion is wereldleider in airbagvesten voor motorrijders. Deze slimme vest is draadloos en werkt autonoom, biedt extra bescherming bij ongevallen en combineert design met comfort.  

En omdat uw veiligheid geen prijs heeft, bieden In&motion en Vivium u voordelige voorwaarden. Als u een verzekering VIVIUM Motor hebt en uw tweewieler is 125 cc of meer, dan maakt Vivium het u gemakkelijker om toegang te krijgen tot deze technologie door u drie maanden abonnement op de In&box aan te bieden.

Ontdek In&motion

Wat is niet gedekt door de rechtsbijstand moto? 

De schade aan uw motor

Een BA-verzekering vergoedt niet de schade aan de motor van de bestuurder die het ongeval heeft veroorzaakt. Dus als u in fout bent, komt een omniumverzekering goed van pas. 

Vivium biedt u twee voordelige omniumformules.  

Uw eigen schade als bestuurder

Een BA-verzekering dekt niet de eigen lichamelijke schade van de bestuurder die het ongeval heeft veroorzaakt. 

Maar daarvoor is er een oplossing: onze verzekering Bescherming van de bestuurder. Dat is de perfecte aanvulling op uw BA Motor. Zo vermijdt u dat u zelf de medische kosten moet dragen voor de lichamelijke schade die u zou lijden als gevolg van het ongeval dat u hebt veroorzaakt. 

Bijstand bij ongeval, pech of diefstal ... en ook voor personen

Raakt uw motorfiets defect net voor u op vakantie vertrekt, rijdt hij niet meer na een ongeval of werd hij gestolen? Is uw kind ziek geworden? Blijf niet zonder hulp.

Om ook uw mobiliteit te verzekeren, biedt Vivium u tal van bijstandsformules met de garantie van een snelle service.

Waarom kiezen voor de Rechtsbijstand motor van Vivium?

 • Twaalf jaar op rij verkozen tot 'Beste rechtsbijstand op de markt' door Decavi
 • Een vergoeding tot 125.000 euro (afhankelijk van de betreffende waarborg)
 • Een snelle en efficiënte service dankzij de Arces-beheerders
 • Een wereldwijde dekking voor u en uw gezin

Uitsluitingen en beperkingen 

Op de verzekering Rechtsbijstand VIVIUM Motor zijn uitsluitingen en beperkingen van toepassing. Hierbij enkele voorbeelden, overgenomen uit het informatiedocument van dit product. 

U bent niet gedekt voor:

 • De kosten voor de ademtest en bloedanalyse
 • De boetes

Er zijn beperkingen:

 • De verzekerde bedragen zijn vastgelegd op een maximum van 125.000 euro incl. btw per schadegeval. 
 • De verzekerde bedragen worden teruggebracht tot een maximum van 25.000 euro incl. btw voor de waarborg insolventie van derden, het voorschot van fondsen, de strafrechtelijke borg en de repatriëring van de motor.

Wettelijke bepalingen 

 • Het contract voor deze verzekering wordt afgesloten voor een jaar en wordt elk jaar stilzwijgend verlengd.
 • Alle informatie over de producten en diensten op deze website is onderworpen aan het Belgische recht.
 • Op de verzekering VIVIUM Motor zijn uitsluitingen, beperkingen en voorwaarden in verband met het verzekerde risico van toepassing: we raden u aan om, voor u deze verzekering afsluit, kennis te nemen van het informatiedocument over het product en van de algemene voorwaarden die voor deze verzekering gelden en die beschikbaar zijn op de website of bij uw verzekeringsbemiddelaar.
 • Als klant wordt u beschermd door de MiFID-gedragsregels inzake verzekeringen.
 • Hebt u een klacht of een opmerking, dan kunt u contact opnemen met uw verzekeringsbemiddelaar of met de afdeling Klachtenmanagement.

De contactgegevens van de afdeling Klachtenmanagement van Vivium:

 • per e-mail: klacht@vivium.be;
 • per brief: Vivium Klachtenmanagement, Koningsstraat 151, 1210 Brussel.

De contactgegevens van de Ombudsman van de Verzekeringen: www.ombudsman-insurance.be.

 • Voor persoonlijk advies of een verzekeringsaanbod neemt u contact op met een verzekeringsbemiddelaar.
 • U kunt ook alle wettelijke informatie raadplegen.