Liberty Rider-app aangeboden door Vivium


Omdat het verzekeren van uw veiligheid op de motor ook onze prioriteit is

Bij een ongeval, vooral met de motor, is het van essentieel belang dat de hulpdiensten snel kunnen ingrijpen om het risico op ernstige gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Maar wat als u ergens op het platteland valt en u uw telefoon niet kunt vinden? Om dit soort situaties te vermijden, werkt Vivium samen met Liberty Rider, een echte beschermengel voor motorrijders

De Liberty Rider-app kan uw leven redden

Liberty Rider heeft een missie: het leven van motorrijders, zoals u, redden dankzij de app die valpartijen detecteert en automatisch de hulpdiensten waarschuwt. Met deze Liberty Rider-app werd al het leven van 19 Vivium klanten gered.

De kers op de taart, Liberty Rider is ook:

 • Een gps, speciaal ontworpen voor motorrijders
 • Een rittenboekje waarmee u de mooiste streken van België kunt doorkruisen
 • Een tool waarmee uw naasten uw trajecten live kunnen volgen en zo gerustgesteld kunnen worden
 • Plus toegang tot tal van andere functies

Bescherming

Liberty Rider detecteert valpartijen. Dit betekent dat de hulpdiensten onmiddellijk worden gewaarschuwd. Liberty Rider biedt deze dienst aan in samenwerking met onze bijstandsverlener IMA. 

Navigatie

Profiteer van een gps-systeem speciaal voor motorrijders. 

Kies de beste route uit de voorgestelde opties en sla uw rit op. 

Liberty Rider waarschuwt u ook altijd voor gevaarlijke bochten. Zo rijdt u met volle gemoedsrust.

Avontuur

Een sportieve rit of lekker cruisen? Vivium werkt samen met Liberty Rider om u de mooiste ritten aan te bieden, zowel in België als in onze grenslanden. 

Maar ook

U deelt uw locatie in realtime met uw familieleden die u gedurende uw hele rit kunnen volgen. Liberty Rider bereidt eventueel ook een sms voor die u enkel nog bij aankomst naar hen moet versturen om hen gerust te stellen. 

Profiteer ook van een aantal extra functies: onderhoud opvolgen, ervaringen delen op sociale media enz.

Waarom Liberty Rider kiezen?

 • Een community van bijna 500.000 gebruikers in België en Frankrijk
 • Meer dan 500 miljoen kilometer veilig afgelegd
 • Al 98 levens gered, waarvan 19 op Belgisch grondgebied

Uw extra voordeel als klant Vivium Motor

U kunt gratis gebruikmaken van de Liberty Rider-app, en dat gedurende de hele looptijd van uw contract. U hoeft enkel een motorfiets van minstens 125 cc (of 4 kW voor een elektrische motor) te hebben en een verzekeringscontract VIVIUM Motor, ongeacht de gekozen dekking.

Hoe activeert u uw Liberty Rider-voordelen?

Download de Liberty RIder-app

  

Maak een profiel aan

En kies Vivium als partnerverzekeraar.

Vul het nummer van uw motorplaat in

(of het nummer van uw verzekeringscontract VIVIUM Motor)

Zo kunt u nagaan of u aan de voorwaarden voldoet en uw Liberty Rider-voordelen activeren.

Bevestiging van de activering 

Voortaan kunt u veilig de weg op dankzij Vivium en Liberty Rider.

Hier vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen

 1. Er gaat een alarm af op uw telefoon. Het alarm van Liberty Rider weerklinkt gedurende twee minuten, zodat u de tijd hebt om tot uw positieven te komen en ons te informeren over uw toestand. U kunt dan bevestigen dat alles goed gaat, ofwel rechtstreeks 112 bellen.
 2. Wij krijgen een alarmmelding. Als u tijdens die twee minuten niets doet, worden uw locatie en alle nodige informatie doorgegeven aan onze bijstandsdienst (IMA), die 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar is. 
 3. Wij contacteren u. Om er zeker van te zijn dat we moeten ingrijpen en om alle nodige informatie over de situatie te krijgen, proberen we u driemaal te contacteren.
 4. Wij sturen de hulpdiensten. Als u ons zegt hulp nodig te hebben of als u niet kunt antwoorden, sturen we de hulpdiensten naar de exacte plaats van het ongeval. De hele procedure is voor u volledig gratis.

Liberty Rider doet er alles aan om uw gegevens te beveiligen. Daarom worden al uw gegevens opgeslagen op onze servers in Frankrijk en Duitsland. Alleen wij hebben toegang en geven uw gegevens in geen geval door aan andere bedrijven of organisaties. Wij willen u beschermen, niet stalken. Zo zullen we bijvoorbeeld ook nooit uw snelheid registreren.

Alleen de volgende informatie wordt doorgestuurd aan VIVIUM:

 • uw naam en contractnummer
 • uw nummerplaat 
 • het al dan niet activeren van uw voordelen

De nummerplaat en het contractnummer zijn gegevens waarmee u zich bij de activering van uw voordelen kunt identificeren, zodat wij zeker zijn dat u wel degelijk bij VIVIUM verzekerd bent. 

Merk op dat de activering van uw voordelen geen impact heeft op uw verzekeringspremie.

Wij delen uw afgelegde kilometers, ongevallen of andere informatie op naam niet mee. Bovendien wordt uw snelheid nooit geregistreerd door Liberty Rider.

Liberty Rider garandeert dat uw snelheid nooit wordt geregistreerd. De bedoeling is in de eerste plaats hulp bieden bij een ongeval. Bij een ongeval hebben de autoriteiten wel het recht om bij ons informatie over uw traject op te vragen. Snelheid maakt daar geen deel van uit.

Om Liberty Rider goed te laten werken, moet u ons een paar toestemmingen geven.

 • Toegang tot uw locatie (gps): zodat het valdetectiesysteem uw exacte locatie kan doorgeven aan de hulpdiensten.
 • Uw contacten: om te weten wie we moeten verwittigen bij uw vertrek of aankomst. Die contacten kunnen zo nodig aan de hulpdiensten worden bezorgd. U kunt deze lijst wijzigen via het menu Beheer > Contacten
 • Uw mobiele gegevens: die zijn nodig om de informatie van het valdetectiesysteem te kunnen doorsturen.
 • Uw sms'en: de app kan een sms naar uw contacten sturen bij uw vertrek en aankomst, met een link om uw rit live te volgen. U kunt deze optie afzetten door op het sms-pictogram op het startscherm te klikken.
 • Meldingen: om u te herinneren aan onderhoudsbeurten of u op de hoogte te houden van nieuwigheden. U kiest zelf of u deze meldingen wilt ontvangen.
 • Verversing op de achtergrond: zodat uw telefoon Liberty Rider niet uitschakelt als u met een vergrendeld scherm rijdt. Voor iPhone: ga naar Instellingen > Batterij. Voor Android: ga naar Instellingen > Batterij- en atabeheer > Verspreiding > Achtergrondgegevens

U hebt een rustige rit achter de rug en bij aankomst beseft u dat uw app verstek heeft gegeven? Het kan gebeuren dat de bescherming niet meer actief is wanneer u uw telefoon opnieuw opent. Dat kan meerdere oorzaken hebben:

Op Android

De energiebesparing is geactiveerd en schakelt uw apps na verloop van tijd uit

Elk telefoonmodel heeft een ander systeem voor energiebesparing. Sommige schakelen na verloop de apps uit. U moet Liberty Rider toestemming geven om altijd te blijven werken. De opties voor achtergrondgegevens vindt u meestal in het instellingenmenu van uw telefoon.

Gegevensgebruik op de achtergrond is uitgeschakeld

Liberty werkt niet altijd op de voorgrond van uw telefoon. Maar als de app op de achtergrond werkt, onderbreekt Android na verloop van tijd de gegevens die naar Liberty Rider worden gestuurd. Om normaal te werken, moet u Liberty toestemming geven om de gegevens op de achtergrond te gebruiken. Ga daarvoor naar het instellingenmenu van uw telefoon.

Uw batterijniveau is te laag en het systeem sluit de apps die energie verbruiken

Vergeet uw telefoon niet op te laden of neem een powerbank mee. Liberty Rider verbruikt energie zoals alle andere apps. 

Op iPhone

Uw batterijniveau is laag en de energiebesparing kan Liberty uitschakelen

Bij een te laag batterijniveau (< 20%) kan uw iPhone beslissen de detectie stop te zetten om energie te besparen. 

De verversing op de achtergrond is uitgeschakeld

Er is wat onduidelijkheid over verversing op de achtergrond. Velen denken dat dit een functie is voor het automatisch updaten van apps. Maar dat klopt niet. Het gaat om de mogelijkheid voor apps om gegevens door te sturen wanneer ze niet op de voorgrond worden gebruikt. Geef Liberty Rider toestemming om te verversen op de achtergrond via Instellingen > Algemeen > Ververs op achtergrond en zorg ervoor dat het veld 'Ververs op achtergrond' op 'Wifi en mobiele gegevens' staat en dat Liberty Rider actief is in de lijst van apps.

 U hebt geen 'Altijd'-toestemming gegeven voor de locatie

Activeer de locatie in 'Altijd'-modus zodat wij weten dat u in beweging bent.

Op het einde van uw rit kan het zijn dat het afgelegde traject niet juist wordt weergegeven op de kaart. Dat wijst meestal op een probleem met de instellingen van uw telefoon.

Dit kan zich uiten in verschillende vormen: 

 • Rechte lijnen 
 • Een rijtijd maar geen afstand 
 • Pauzepunten zonder reden
 • Pauzepunten buiten het traject
 • Foute tijden of afstanden

In de meeste gevallen verhindert uw telefoon dat Liberty Rider correct werkt. De oplossing voor het probleem verschilt per merk en besturingssysteem.

Het energieverbruik van Liberty Rider is vergelijkbaar met dat van een app die uw gps gebruikt. Alles hangt ook af van het model van uw telefoon. Wij besteden bijzondere aandacht aan het verbruik. Wanneer de bescherming geactiveerd is, verbruikt Liberty Rider 3% tot 10% batterij per uur, afhankelijk van de ouderdom van uw batterij.

Als u de gps gebruikt, zal het verbruik toenemen, zoals bij elk navigatiesysteem, want er zijn meer gegevens nodig. Verlaag de helderheid van uw scherm om energie te besparen.   

 Tips: 

Als u een lange rit aflegt, denk er dan aan om uw telefoon op te laden of een powerbank mee te nemen. Om energie te besparen, kunt u wifi uitschakelen.

Opmerking: in Android moet u de energiebesparingsmodus afzetten voor Liberty Rider, want anders wordt de bescherming na enige tijd uitgeschakeld. We raden ook aan om deze modus niet te activeren in iOS.