Verzekering vaste kosten

Verzekering vaste kosten

Als u een tijd arbeidsongeschikt bent, kunnen de vaste kosten van uw zaak of vennootschap zwaar beginnen doorwegen. Die kosten blijven immers gewoon doorlopen. Met het Non-Stop Plan van Vivium kunt u het voortbestaan van uw zaak verzekeren: de verzekering dekt tot 80% van uw vaste kosten gedurende twee jaar.

Maandelijkse uitkering

De hoogte van uw uitkering hangt af van de graad van arbeidsongeschiktheid, die moet minimaal 25% zijn. Vanaf 67% hebt u recht op een volledige uitkering. U hebt maximaal twee jaar recht op de tussenkomst, vanaf de tweede maand arbeidsongeschiktheid.

Ook zonder vennootschap

Ook als zelfstandige of beoefenaar van een vrij beroep kunt u een verzekering vaste kosten afsluiten. Of u nu met of zonder vennootschap werkt. In het laatste geval sluit u de verzekering af op uw persoonlijke naam. De premies kunt u inbrengen in de personenbelasting.

Om uw zaak volledig te beschermen tegen uw arbeidsongeschiktheid, kunt u bijkomend een Omzetverzekering en een Gewaarborgd Inkomen afsluiten.

Premies fiscaal aftrekbaar

  • Vennootschap: de premies voor een verzekering vaste kosten zijn voor 100% fiscaal aftrekbaar als beroepskost.
  • Natuurlijk persoon: u mag de premies voor 100% aftrekken van uw beroepsinkomsten. De uitkering geldt als vervangingsinkomen, waardoor ze eventueel belast worden tegen een lagere aanslagvoet.

Voorwaarden verzekering vaste kosten

  • Voor een verzekerde rente lager dan 30.000 euro is er geen financiĆ«le acceptatieprocedure nodig.
  • Bij hogere rentes vragen wij inzage in de laatste twee resultatenrekeningen (vennootschap) of een kopie van de laatste twee aanslagbiljetten (geen vennootschap).
  • U vult steeds een medische vragenlijst in.
  • Tot 45 jaar en een verzekerde rente van 25.000 euro is er geen medisch onderzoek nodig.

Uitkeringssysteem

Bij Vivium kunt u kiezen tussen twee systemen:

  • Constante rente. U betaalt altijd dezelfde premie, en hebt recht op een vaste uitkering. De afgesproken bedragen veranderen nooit.
  • Ideaal klimmende rente. U betaalt elk jaar een iets hogere premie. Die klimt met 3%. In ruil voor die hogere premie, blijft ook uw uitkering klimmen.