Keer terug
Uw RIZIV-toelage : VIVIUM neemt u heel wat werk uit handen

Uw RIZIV-toelage voor een VAPZ of Gewaarborgd Inkomen? VIVIUM neemt u heel wat werk uit handen

Als geconventioneerd medicus is het bijzonder interessant om uw RIZIV-toelage te gebruiken voor een VAPZ of een verzekering Gewaarborgd Inkomen. En de administratieve rompslomp? Daar hoeft u het niet voor te laten. Die wordt u bijna volledig uit handen genomen door VIVIUM.

RIZIV-toelage voor geconventioneerde medici

Zoals u waarschijnlijk weet, kunt u als medicus een VAPZ (Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen) of een verzekering Gewaarborgd Inkomen afsluiten met de RIZIV-toelage die u krijgt als u zich conventioneert. Dat betekent dat u de RIZIV-richtlijnen over nomenclatuur, honoraria en administratieve procedures moet respecteren.

VIVIUM doet uw administratie

Uw aansluiting bij de conventie geeft u recht op de toelage. Maar om ze ook effectief te krijgen, moet u zelf elk jaar op het juiste moment actie ondernemen. Bent u te laat? Dan mist u de toelage. VIVIUM maakt dat graag gemakkelijker. Wij nemen ongeveer de complete administratieve procedure zelf in handen, wat uniek is op de Belgische verzekeringsmarkt.

Hoe werkt het?

Hoe gaat een en ander in zijn werk? U krijgt van ons een kant-en-klaar invulformulier in uw brievenbus. Dat vult u in en u stuurt het binnen de drie maanden naar ons terug (we sturen u twee rappels mocht u het toch nog vergeten). Van alle andere rompslomp hoeft u zich verder niks aan te trekken: we stempelen het document af, vullen het aan waar nodig en sturen het aangetekend naar het RIZIV. Zo bent u absoluut zeker dat de toelage in uw verzekeringscontract(en) terechtkomt.

Altijd zeker, wat er ook gebeurt

Wat er ook gebeurt in de procedure, we blijven uw risico’s de hele tijd dekken, u moet nooit een premie zelf betalen of voorschieten. Dat is meteen ook de reden waarom bijvoorbeeld het rekeningnummer van VIVIUM vermeld wordt op het aanvraagformulier dat naar het RIZIV wordt gestuurd. Dis is immers de rekening waarop het RIZIV finaal zijn toelage zal storten.

Vraag het aan uw makelaar

Voor meer inlichtingen over het VAPZ-RIZIV of de verzekering Gewaarborgd Inkomen, contacteer uw makelaar. Hij vertelt u er graag meer over.  

Meest gelezen