Keer terug
Hoeveel pensioen zult u ontvangen? Ontdek het op mypension.be

www.mypension.be

Hoeveel pensioen zult u ontvangen? Ontdek het op mypension.be.

Bouwt u als zelfstandige een aanvullend pensioen op bovenop uw wettelijk pensioen? Dat is een goede zaak, want het wettelijk pensioen zelf zal niet volstaan om uw levensstandaard te handhaven wanneer u met pensioen gaat. 

Als u met pensioen gaat, vormt het aanvullend pensioen als zelfstandige slechts een stukje van de puzzel. Hoeveel zal uw wettelijk pensioen bedragen? Bouwde u nog andere pensioenvoordelen op via een groepsverzekering of een pensioenfonds bij een of meerdere ex-werkgevers? En bent u nieuwsgierig naar wat dat betekent voor uw pensioen? Goed nieuws. Vanaf nu vindt u alle informatie over uw aanvullend pensioen op www.mypension.be, een initiatief van de Federale Overheid. In een latere fase zult u op deze website ook een simulatie kunnen maken van uw wettelijk pensioen.

Online overzicht van uw pensioendossier

Op www.mypension.be vindt u al uw loopbaangegevens terug op een ‘individuele rekening’. Zo krijgt u een overzicht van het wettelijk en aanvullend pensioen voor uw persoonlijke situatie. 

U vindt in het overzicht de gegevens en bedragen terug van uw aanvullend(e) pensioen(en):

 

 

  • per professioneel statuut: zelfstandige, werknemer of ambtenaar
  • per pensioeninstelling
  • per type contract: VAPZ, individuele pensioentoezegging, groepsverzekering,...

U kunt er ook uw pensioenloopbaangegevens raadplegen en zien wanneer u met wettelijk pensioen kan gaan.

Uw gegevens zijn persoonlijk

Uw pensioengegevens zijn persoonlijk: enkel u kunt ze raadplegen. U krijgt toegang tot uw beveiligde gegevens door u aan te melden met uw elektronische identiteitskaart (eID). Op de website wordt u door de verschillende stappen geloodst.

 

Raming van het wettelijk pensioen en simulatie loopbaankeuzes

In een latere fase zult u op www.mypension.be een raming vinden van uw wettelijk pensioen. Daarnaast kunt u in de nabije toekomst ook simuleren welke financiële gevolgen bepaalde loopbaankeuzes hebben op uw wettelijk pensioen. Denk maar aan veranderen van statuut van zelfstandige naar werknemer.

Hebt u een contract bij Vivium?

Als u een VAPZ of individuele pensioentoezegging bij Vivium hebt, dan ontvangt u sinds dit jaar jaarlijks een pensioenfiche, met daarop een overzicht van de verzekerde bedragen. Op deze fiche worden alle bedragen gerekend per 1 januari. Ook op  www.mypension.be wordt uw aanvullend pensioen, net zoals uw wettelijk pensioen, op datum van 1 januari getoond.

Meer weten?

Hebt u vragen rond uw wettelijk pensioen? Contacteer dan de Federale Pensioendienst (FPD). Meer informatie vindt u op hun website.

Wilt u graag weten op welke manier u fiscaalvriendelijk voor uw aanvullend pensioen kunt sparen? Contacteer dan uw makelaar. Hij beantwoordt graag deze en andere vragen.
  

Meest gelezen