Keer terug
Vijf interessante weetjes over de brandverzekering
Image of the blog article

Dat een brandverzekering onmisbaar is, hoeven we u niet meer te vertellen, maar wist u dit al? 

1. Een brandverzekering dekt ook de schade aan anderen

Stel dat een losgewaaide dakpan van uw huis door de glazen veranda van uw buurman vliegt. In dat geval vergoedt de brandverzekering VIVIUM Woning zowel uw schade als die van uw buurman.

2. VIVIUM Woning vergoedt ook de schade aan uw elektrisch toestel als dat de geest geeft door een kortsluiting

De schade aan uw elektrische toestellen door een overspanning of een stroompiek zijn gedekt in uw brandverzekering. Bovendien vergoeden we ook de bedorven inhoud van uw diepvries, als de ontdooiing veroorzaakt werd door een gedekt schadegeval.

3. Uw brandverzekering verzekert de schade aan uw woning door diefstal

Zelfs al kiest u niet voor de extra optionele waarborg ‘Diefstal en vandalisme van de inhoud’, toch bent u verzekerd voor de schade aan uw woning door een diefstal, bijvoorbeeld aan een schuifraam of een deur. U bent echter niet automatisch verzekerd voor uw gestolen goederen. Hebt u veel mooie spullen in huis? Dan is een bijkomende diefstalverzekering zeker het overwegen waard. 

Goed om weten: Staat uw woning regelmatig leeg (onregelmatige bewoning)? Meld dit dan zeker aan uw makelaar zodat dit opgenomen wordt in de bijzondere voorwaarden van uw verzekeringscontract.  

4. Bij een verhuis kan u tijdelijk zowel uw oude als uw nieuwe woning laten verzekeren? 

Hebt u een nieuw huis of appartement gekocht? Zorg er dan voor dat de brandverzekering van uw nieuwe woning in orde is van zodra u de verkoopovereenkomst van uw nieuwe woning hebt getekend. Blijft u nog een tijdje op uw oude adres wonen tot de renovatie van uw nieuwe huis achter de rug is? Meld dat dan zeker aan uw makelaar. Hij kan ervoor zorgen dat u zowel op het nieuwe als op het oude adres voldoende verzekerd bent.

5. Uw brandverzekering verzekert ook uw garage gelegen op een ander adres , net als uw aansprakelijkheid als huurder van een studentenkot of vakantieverblijf

De brandverzekering van Vivium verzekert meer dan enkel de woning op uw hoofdverblijfplaats. Zij verzekert ook:

  • uw garage gelegen op een ander adres
  • uw aansprakelijkheid als huurder van een vakantieverblijf
  • uw aansprakelijkheid als huurder van een studentenkot
  • uw aansprakelijkheid als huurder van een zaal voor een familiefeest
  • de schade aan de inboedel van een kamer in een rusthuis

Belangrijk: voor een volledig overzicht van de voorwaarden en de bedragen, raadpleeg zeker de algemene voorwaarden van uw brandverzekering. 

Vraag ernaar bij uw makelaar

Op de pagina veel gestelde vragen, vindt u nog veel meer antwoorden op uw vragen. Maar het is ondertussen wel duidelijk: de brandverzekering beschermt u tegen veel meer dan enkel brand. Benieuwd of uw woning nog voldoende verzekerd is? U wilt zich beschermen tegen diefstal of bent geïnteresseerd in één van onze packs voor uw huis of tuin? Contacteer dan zeker uw makelaar, hij beantwoordt met plezier al uw vragen.   

Meest gelezen