Keer terug
Hangmat of zwembad? Kies de beste bescherming voor uw tuin
Image of the blog article

Pack Tuin: de beste bescherming voor uw tuin

De lente is eindelijk in het land. Hét moment om terug volop te genieten van uw tuin of terras. Hebt u een mooi aangelegde tuin met kleurrijke plantsoenen en kleine boompjes, stijlvolle tuinmeubelen en/of een tuinhuisje? Of bezit u een buitenbarbecue, zwemvijver of zwembad? Dan is het afsluiten van de aanvullende waarborg Pack Tuin, een goed idee.

Voor wie is het Pack Tuin interessant?

Woont u in een appartement met een klein dakterras, koertje of balkon dan is een tuinverzekering wellicht overbodig. Investeerde u echter in een mooie tuin, dan kan een tuinverzekering interessant zijn.

Wat verzekert het Pack Tuin?

Het Pack Tuin is een optie in de brandverzekering VIVIUM Woning. Ze zorgt in heel wat gevallen voor bescherming: 

  • Heeft uw tuin geleden onder een storm, hagelbui of overvloedige sneeuw? Met het Pack Tuin wordt de heraanleg van uw tuin (met gelijkaardige jonge plantjes) vergoed tot maximaal 15.000 euro*. Ook de kosten voor opruiming en daarbij horende kosten zijn gedekt.
  • Werden uw zonneweringen, zonnetenten, rolgordijnen, stoffen luifels, terrasafsluitingen of windschermen beschadigd door een storm? Het Pack Tuin dekt de schade aan goederen die zich in open lucht bevinden, inclusief uw barbecue en tuinmeubelen tot maximum 5.000 euro.
  • Bij een natuurramp zoals bijvoorbeeld een overstroming of grondverzakking worden de kosten voor de heraanleg van uw beschadigde tuin (met gelijkaardige jonge plantjes) vergoed tot maximaal 15.000 euro*. Bovendien is onder andere de schade aan uw terras, private toegang, haag, tuinhuis (inclusief de inhoud ervan) en zwembad gedekt.
  • Hebt u een serre voor privégebruik? Bij glasbraak krijgt u een vergoeding voor de schade aan de serre en de inhoud tot maximaal 5.000 euro.
  • Bent u de gelukkige eigenaar van een zwembad of zwemvijver? Het Pack Tuin vergoedt de werkelijk gemaakte kosten voor het reinigen of vervangen van het water van uw buitenzwembad als het water zo vervuild is dat u uw zwembad niet meer kunt gebruiken (tot maximaal eenmaal het volume van uw zwembad).
  • We vergoeden bij schade door water of stookolie ook de kosten voor het openen en heraanleggen van uw tuin om de leidingen die aan de basis lagen van het schadegeval te herstellen.
  • Hebt u ook de waarborg Diefstal en vandalisme van de inhoud afgesloten, dan komen we met het Pack Tuin, tot maximaal 5.000 euro, tussen bij de verdwijning van en de schade aan tuinmeubelen, tuindecoratie, tuingereedschap en barbecues door diefstal, poging tot diefstal en vandalisme.

Goed om weten: bij schade geldt een vrijstelling van 215,17 euro (voor uw rekening). De vrijstelling is gekoppeld aan de index der consumptieprijzen. Basisindex januari 2008, nl. 207,69 euro (basis 1981 = 100). 

Meer weten?

Hebt u interesse in het Pack Tuin? Wilt u graag weten hoe u uw woning, uzelf en uw gezin optimaal kunt beschermen? Contacteer dan snel uw makelaar. Hij beantwoordt met plezier al uw vragen.

*Abex 730: deze index volgt de evolutie van de kosten voor het bouwen van een woning

Meest gelezen