Keer terug
Decavi-trofee 2020 voor VIVIUM POZ
Image of the blog article

Decavi-trofee voor VIVIUM POZ

Op woensdag 28 oktober reikte Decavi, onafhankelijk organisator van opleidingen en evenementen in de verzekeringssector, haar trofeeën uit voor de beste levensverzekeringsproducten van 2020. Vivium viel in de prijzen en won een felbegeerde trofee voor haar pensioenovereenkomst voor zelfstandigen, of kortweg POZ, in de gelijknamige categorie.

Raadpleeg het persbericht.

“We zijn bijzonder trots de trofee voor beste POZ in ontvangst te mogen nemen,” zegt Jeroen Spinoy, directeur Business Development Life bij Vivium. “Het is een mooie erkenning voor Vivium, die al jarenlang expert is in pensioenoplossingen voor zelfstandigen is.”

De POZ, iets voor u?

Bent u een zelfstandige zonder vennootschap? Dan moet u alvast niet twijfelen: de pensioenovereenkomst voor zelfstandigen is, naast uw VAPZ, een interessante oplossing om een aanvullend pensioen op te bouwen op een fiscaal voordelige manier.

Wist u bijvoorbeeld dat de premies die u in een POZ stort, recht geven op een belastingvoordeel van 30%? De andere pluspunten en kenmerken van de POZ ontdekt u hier.

Bent u bovendien van plan om een nieuwe woning te kopen of uw woning te verbouwen? Ook dan is de POZ (fiscaal) heel interessant. U vindt hier meer informatie over vastgoedfinanciering, maar vraag er zeker ook naar bij uw makelaar.

Waarom Vivium een Decavi-trofee won

Wat overtuigde de onafhankelijke specialisten van de Decavi-jury nu precies om Vivium de trofee voor ‘beste POZ’ 2020 toe te kennen? De volgende drie argumenten gaven de doorslag:

 1. Mooi aanbod in tak 23 en twee rentegaranties in tak 21
  De meeste zekerheid om uw aanvullend pensioen op te bouwen, biedt de tak 21-oplossing. Die garandeert een gewaarborgd rendement en de mogelijkheid op een winstdeelname.

Streeft u naar een potentieel hoger rendement, dan kiest u best voor een tak 23-verzekering. Het rendement hangt af van een beleggingsfonds, zonder kapitaalsgarantie. Vivium laat zich in het beheer van deze fondsen bijstaan door ervaren spelers in het Belgische beleggingslandschap. Daarnaast bieden we ook ethische fondsen aan die inzetten op financieel rendement met aandacht voor het maatschappelijk belang. Meer informatie over onze fondsen en fondsbeheerders vindt u op deze pagina.

Uiteraard kunt u ook altijd beide formules combineren.

 1. De voorbije twee jaar (in 2019 en 2018) behoorde het totaalrendement voor de tak 21-formule met een gegarandeerde rentevoet van 0% tot het hoogste van de markt.
 2. Daarnaast kunt u uw pensioenplan uitbreiden met aanvullende waarborgen bij overlijden en arbeidsongeschiktheid.


Jeroen Spinoy vat het graag nog even samen in onderstaand filmpje.

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd in de POZ of de andere pensioenoplossingen voor zelfstandigen van Vivium? Contacteer uw makelaar. Hij vertelt u er graag alles over.

Wettelijke bepalingen

 • De looptijd van dit type contract is vermeld in de bijzondere voorwaarden en loopt minstens tot de wettelijke pensioenleeftijd.
 • Alle informatie over de diensten en producten op deze website is onderworpen aan de regels van het Belgisch recht.
 • Alvorens deze verzekering af te sluiten, adviseren we u kennis te nemen van de infofiche tweede pijler en de algemene voorwaarden. Uw makelaar bezorgt u graag een kopie van deze documenten en u vindt ze ook terug op deze website.
 • Als klant bent u beschermd door de MiFID-gedragsregels.
 • Als u een klacht of opmerking hebt, kunt u uw makelaar of de dienst Klachtenmanagement contacteren.
 • Voor advies op maat of een verzekeringsaanbod kunt u terecht bij uw makelaar.
 
 

Meest gelezen