Keer terug
Vivium vernieuwt in 2022 haar aanbod van fondsen in tak 23 
Image of the blog article

Vivium vernieuwt in 2022 haar aanbod van fondsen in tak 23 

Wegens de aanhoudende lage rente op spaarboekjes en de gestegen inflatie is er gevoelig meer interesse voor tak 23. Vivium breidt in april 2022 haar fondsenaanbod in tak 23 uit om aan deze vraag te voldoen, met een waaier aan duurzame fondsen die tegemoetkomen aan de verschillende wensen en profielen van haar klanten. De fondsen zijn nu beschikbaar voor nieuwe contracten maar ook voor bestaande contracten – een belangrijke kans om uw levensverzekeringscontract te optimaliseren.

Wat is tak 23 ook alweer?

Wie bij Vivium een contract afsluit voor aanvullend pensioen, langetermijnsparen of niet-fiscaal sparen, kan kiezen om zijn of haar stortingen (deels) te laten beleggen met behulp van een tak 23-product. Aan zo’n product zijn beleggingsfondsen gekoppeld. Op uw stortingen zit geen kapitaals- of rendementsgarantie, maar ze leveren historisch meer rendement op dan stortingen in tak 21.

Fondsen kiezen op basis van rendement en duurzaamheid

We begrijpen maar al te goed dat rendement de allereerste prioriteit is voor de meeste beleggers. Dat was dan ook een essentieel criterium bij het selecteren van onze fondsen. We keken onder andere naar de bekende Morningstar Rating, die beleggingsfondsen een score van maximaal vijf sterren geeft op basis van drie factoren: historisch rendement, risico en kosten. Enkel fondsen die minstens vier sterren kregen en dus bij de beste 32,5% van de fondsen behoren, kwamen in aanmerking.

Een ander belangrijk accent is duurzaamheid. Anno 2022 wenst Vivium enkel nog fondsen aan te bieden die duurzame bedrijven stimuleren en die zo min mogelijk worden gebruikt voor milieuonvriendelijke of inhumane praktijken. Recent introduceerde de EU een standaard om fondsen volgens duurzaamheid in te delen: de SFDR. Enkel de labels Artikel 8 en Artikel 9 zijn aantoonbaar duurzaam en enkel die fondsen overwogen we voor onze selectie.

Voor ieder wat wils

Met ons aanbod van negen fondsen komen we tegemoet aan de verschillende noden en wensen in de markt. Om te beginnen zijn er de profielfondsen, die in de eerste plaats beantwoorden aan een van de risicoprofielen: defensief, neutraal, evenwichtig of dynamisch. Dit profiel bepaalt u samen met uw makelaar.

Kiest u liever voor een aandelentracker, dan bieden we een nieuw indexfonds aan (aandelentracker). Dit passieve type fonds volgt een beursindex en levert historisch een mooi rendement op, terwijl de beheerskosten laag zijn.

Legt u liever de nadruk op een sociaal-ethische impact? Dan zijn een van onze twee nieuwe themafondsen wellicht iets voor u.

Nieuw in ons aanbod, tenslotte, is een cashfonds. Dit fonds is voornamelijk geschikt als ‘wachtrekening’ in turbulente beurstijden of als middel om een bepaalde reserve in verschillende stortingen te investeren in meer dynamische fondsen. Voor overdrachten vanuit dit fonds zijn er nooit overdrachtskosten.

U ontdekt alles over onze nieuwe fondsen op onze fondsenpagina.

Geprikkeld door onze nieuwe fondsen?

Al deze fondsen zijn vanaf nu beschikbaar voor nieuwe contracten, maar ook voor bestaande. Wilt u een nieuw contract aanvullend pensioen, langetermijnsparen of niet-fiscaal sparen afsluiten met gebruik van een of meerdere van deze fondsen? Of wilt u de nieuwe mogelijkheden verkennen binnen uw bestaande contract? Spreek erover met uw makelaar.

Meest gelezen