Keer terug
Smartphone gestolen op vakantie?
Image of the blog article

Smartphone gestolen in uw hotelkamer of vakantiewoning? Uw brandverzekering kan u helpen

U bent op vakantie in Spanje. Het is heerlijk weer en u besluit een frisse duik te nemen in het zwembad. Voor de veiligheid laat u uw smartphone in uw hotelkamer liggen. Maar wanneer u terugkomt van het zwembad, stelt u vast dat uw smartphone verdwenen is uit uw kamer. Wat nu? Bestaat er een verzekering tegen diefstal als u met vakantie bent?

Kan ik mij verzekeren tegen diefstal op vakantie?

Ja hoor. Met de aanvullende waarborg ‘diefstal en vandalisme’ bij de brand- of woningverzekering VIVIUM Woning bent u ook op vakantie verzekerd.

Wat dekt de waarborg 'diefstal en vandalisme' als ik met vakantie ben?

De waarborg ‘diefstal en vandalisme’ verzekert u tegen diefstal als u met vakantie bent op hotel of in een vakantiewoning en uw persoonlijke goederen worden er gestolen. Tip: sluit steeds de deuren als u uw hotelkamer of het vakantieverblijf verlaat.

Handtas gestolen?

Met deze waarborg bent u ook verzekerd als uw handtas onder bedreiging wordt gestolen op straat. De waarborg ‘diefstal en vandalisme’ verzekert immers ook geweld op uw persoon, zelfs buitenshuis.

Ook brandschade is verzekerd op vakantie

Wat als uw smartphone schade had opgelopen in uw hotelkamer door een brand? Ook dan zou u vergoed worden door uw verzekering VIVIUM Woning. Waarom? Omdat deze brandverzekering de clausule ‘tijdelijke verplaatsing van inboedel’ bevat. Zo wordt de dekking uitgebreid tot vakantieverblijven overal ter wereld.

Met andere woorden, de inboedel die u tijdelijk verplaatst had (voor een periode van maximaal 180 dagen) wordt beschermd alsof hij de hele tijd bij u thuis stond. Stel dat er een brand was uitgebroken in het hotel en dat uw kleren verbrand zouden zijn, dan zouden ook die gedekt zijn.

En wat met het appartement aan de zee waarvan u eigenaar bent? Is dat ook verzekerd?

Neen, dat niet. Voor uw tweede verblijf moet u een afzonderlijke verzekering afsluiten.

Een goede raad

  • Berg uw dure spullen in het hotel steeds op in een koffer die met een code of sleutel afgesloten kan worden.
  • Als uw hotelkamer een kluisje heeft, maak er dan gebruik van.
  • Doe aangifte aan de lokale politiediensten wanneer u het slachtoffer van diefstal of vandalisme wordt.
  • Bied weerstand als men uw bankkaarten probeert te stelen door om hulp te roepen.

Bescherm uzelf ook op vakantie

Bestolen worden op vakantie kan iedereen overkomen. Bescherm uzelf en uw bagage en kies de juiste brandverzekering. Meer weten over VIVIUM Woning en de aanvullende waarborg ‘diefstal en vandalisme’? Contacteer dan uw makelaar. Hij vertelt u er graag meer over.

Meest gelezen