Keer terug
De 3 mooiste zomerse motorroutes: op pad in eigen land met uw copiloot Liberty Rider
Image of the blog article

Nood aan een frisse neus nu de zon weer wat vaker van de partij is? Haal snel uw motor van stal, want in dit artikel stellen we u drie mooie motortochten voor, ver van de grote verkeersaders.

De roadbooks zijn nu beschikbaar in de Liberty Rider-app, die gratis wordt aangeboden bij uw VIVIUM Motorverzekering. U kunt ze natuurlijk ook downloaden naar uw gps.

Uitwaaien langs de kust

De Belgische kust is niet ver, maar toch ver genoeg om er eens helemaal uit te zijn. De ideale bestemming dus voor een zomer- of lenteweekendje on the road. Begin deze tocht van 135 km en drie uur in Knokke en volg de Belgische kust en haar zandstranden.

Maak een omweg via Oostende en stop voor een bezoekje aan het Fort van Napoleon met zijn immense stenen muren, die nog intact zijn. Op een uur tijd maakt u kennis met de geschiedenis en de geheimen van dit schitterende fort.

Stap opnieuw op de motor richting Nieuwpoort met zijn vuurtoren van meer dan 29 meter hoog. In de haven kunt u even uitblazen en de boten bewonderen. Rij vervolgens door de stad richting Duinkerke, waar u de charmes van een aantal natuurreservaten kunt bewonderen. Eindig uw tocht in Calais, op het strand met zijn beroemde strandcabines.

Meer informatie over deze route voor beginnende motorrijders.

Langs de Ourthe

Houdt u van slingerende wegen langs een mooie rivier? Deze tocht van vier uur (heen en terug) voor minder ervaren rijders is op maat van u en uw tweewieler. Rij vanuit Luik zuidwaarts naar Esneux langs de meanders van de Ourthe. Ga verder naar Durbuy en Hotton.

Onderbreek vóór La-Roche-en-Ardenne even uw tocht voor de indrukwekkende stuwdam van Nisramont, een bouwwerk van maar liefst 116 m lang en 16 m hoog. De dam werd gebouwd om de volledige regio van drinkwater te voorzien. Het meer bevat drie miljoen m³ water dat wordt aangevoerd vanuit de westelijke en oostelijke Ourthe.

Liever een historische pitstop? Breng dan zeker een bezoek aan het Musée de la Bataille des Ardennes, ook in La Roche-en-Ardenne. Rij vervolgens nog wat meer zuidwaarts tot in Houffalize.

Wees extra voorzichtig op de terugweg die wemelt van de bochten. Vergeet niet om de 'Waarschuwing voor gevaarlijke bochten' in de Liberty Rider-app te activeren. Dan krijgt u een waarschuwing als uw snelheid niet is aangepast aan de weg.

Meer informatie over deze route voor minder ervaren motorrijders.

Lus vanuit Charleroi

Start deze lus vanuit Charleroi en ontdek de troeven van de provincie Henegouwen met haar 19 sites en evenementen die tot het Unesco-werelderfgoed behoren. Geniet van de vele kanalen, de natuur, de wandelroutes, de heerlijke streekproducten, de levendige folklore, de opmerkelijke gebouwen uit de verschillende periodes van de geschiedenis en de talloze musea.

Begin deze tocht in de natuur en cruise door de bossen, waaronder dat van Châtelet. Rij vervolgens richting Mettet, naar het Jules Tacheny-circuit waar sinds 1935 internationale motorwedstrijden georganiseerd worden. Steek na deze halte de grens over. Afspraak in Givet om er het Fort de Charlemont of het oude klooster van de Recollectines te ontdekken. Daarna gaat de tocht richting de meren van l’Eau d'Heure en de grootste stuwdam van België.

Meer informatie over deze route voor beginnende motorrijders.

Kent u Liberty Rider, de gratis en exclusieve motorapp op de Belgische markt? 

Dankzij uw VIVIUM Motorverzekering krijgt u vanaf nu toegang tot de premiumversie van de Liberty Rider-app. Gratis, gedurende de volledige looptijd van uw contract. Wat heeft deze app u te bieden?

Bescherming

Liberty Rider detecteert ongevallen. Dit betekent dat bij een val de hulpdiensten onmiddellijk worden gewaarschuwd. De app biedt deze dienst aan in samenwerking met onze bijstandsverlener IMA. En dat is niet alles: u kunt uw positie in realtime met familie en vrienden delen zodat ze u gedurende de hele rit kunnen volgen.

Navigatie

Geniet van de vele voordelen van het gps-systeem, speciaal voor motorrijders. Kies de beste route uit de voorgestelde opties en sla uw rit op. Geen stress, want Liberty Rider waarschuwt u ook altijd voor gevaarlijke bochten.

Avontuur

Kies uit de allermooiste ritten, zowel in België als in de buurlanden, en maak gebruik van een aantal extra functies: opvolging van uw onderhoudsbeurten, delen van rijervaringen op sociale media…

Slechts één voorwaarde om te genieten van de premiumformule van Liberty Rider: uw motor of scooter moet een vermogen hebben van minstens 125 cc, of 4 kW bij een elektrische aandrijving.

Download nu de Liberty Rider-app

Image result for download on the app store  Image result for download on the app store

Een vraag over de Liberty Rider-app?

Praat erover met uw makelaar of raadpleeg onze website voor meer info.

Meest gelezen