BA Vrachtwagen

Kies voor de BA-autoverzekering van Vivium: een uitgebreide bescherming met bijstand, kortingen op uw maat en extra voordelen

Veroorzaakt u een ongeval? Dan is het uw autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid (BA) die de kosten van de schade van de tegenpartij zal vergoeden. Zowel de schade aan de wagen als de gewonden. Maar ook bijvoorbeeld de schade aan de gevel van een gebouw of aan een verkeerspaaltje dat u raakte. En ook de passagiers van uw eigen wagen zijn beschermd met de BA-autoverzekering.

De BA verzekering vergoedt:

 • de materiële schade aan het voertuig van anderen;
 • andere materiële schade die het gevolg is van het ongeval, bijvoorbeeld een beschadigde gevel van een woning of een verkeerspaaltje);
 • de materiële schade bij de passagiers (bijvoorbeeld een gebroken bril);
 • de letsels van de tegenpartij en die van uw eigen passagiers.

De bestuurdersverzekering: verzeker uw eigen letsels

Uw eigen schade als chauffeur van de wagen is niet verzekerd met een BA-autoverzekering. Daarvoor hebt u een bestuurdersverzekering nodig, die beschermt u wanneer uzelf als chauffeur bij een ongeval in fout gewond raakt.

Korting voor goede chauffeurs, gratis bijstand, extra veiligheid voor jongeren

Naast de uitgebreide bescherming, biedt de BA-verzekering van VIVIUM Auto nog heel wat voordelen, denk aan:

 • een BOB-waarborg;
 • bijstand bij een ongeval;
 • een korting voor veilige chauffeurs;
 • een korting als u weinig op de baan bent;
 • levenslang bonus-malus -2 voor veilige chauffeurs;
 • een veiligheidssysteem en ook een korting voor jonge chauffeurs;

Uw voordelen en kortingen

1.  Veilige chauffeurs krijgen korting

Nieuwe veiligheidssystemen zorgen voor meer veiligheid. U krijgt dan ook een korting als uw auto uitgerust is met één van de volgende systemen:

 • een rijstrookcontrolesysteem;
 • een automatisch remsysteem;
 • een vermoeidheidsherkenningssysteem;
 • Adaptive Cruise Control;
 • dodehoeksignalisatie (Blind Spot System);
 • een detectiesysteem voor voetgangers en fietsers.

2.  U bent weinig op de baan? Dan hebt u recht op een korting

Springt u regelmatig op de fiets of neemt u af en toe het openbaar vervoer? Als u minder op de baan bent, hebt u ook minder kans op een ongeval. Rijdt u minder dan 10.000 kilometer per jaar dan krijgt u van ons een bijkomende korting.            

3.  Kies voor het VIVIUM S2 Pack en betaal minder

VIVIUM S2 Pack bestaat uit een VIVIUM S2 Box, dat is een klein toestelletje voor in de auto dat gegevens meet over het rijgedrag. De gegevens zijn vertrouwelijk. Bij een zware botsing wordt direct de bijstand gealarmeerd. En een VIVIUM S2 Pack geeft recht op een korting. Nog meer voordelen van het VIVIUM S2 Pack leest u hier.

4. Jonger dan 26? Laat uw bonus-malus elk jaar met 2 graden zakken

De hoogte van uw bonus-malus hangt onder andere af van uw rijervaring. Als jonge chauffeur hebt u uiteraard nog niet veel rijervaring. En dus standaard een hogere bonus-malus. Om u te helpen uw bonus-malus sneller te doen zakken, besliste Vivium om elk jaar uw bonus-malus met 2 graden te verlagen. En dat tot uw 26ste (de eerste drie jaar na het behalen van uw rijbewijs).

5.  Bijstand inbegrepen bij de BA-autoverzekering

Hebt u een ongeval? Onze medewerkers staan voor u klaar: 24 uur op 24, 7 dagen op 7. Zij zorgen ervoor dat uw auto weggesleept wordt en brengen u en/of uw passagiers veilig naar huis. Bovendien kunt u voor uw herstelling rekenen op onze Erkende Herstellers, dat zijn garages die garant staan voor service en kwaliteit.

6.  BOB-waarborg inbegrepen

Vivium gelooft in het Bob-principe: een ander laten rijden als u een keertje teveel drinkt. Daarom vergoeden we de schade aan uw wagen als die na een feestje door een Bob bestuurd werd en in een ongeval betrokken raakte. Ook voor schade aan een auto die u zelf als Bob bestuurde, bent u gedekt. Lees hier meer over de BOB-waarborg.

7. Goede chauffeurs worden beloond

Rijdt u al jarenlang zonder ongeval in fout? Dat moet beloond worden. Van zodra de bonus-malus van uw contract -2 is, behoudt u die bonus-malus voor dat contract. Zelfs als u nadien een ongeval veroorzaakt.

8. Gratis maandelijkse betaling

Bent u een trouwe klant? Dat wordt gewaardeerd bij Vivium. Als u uw auto-, brand- en familiale verzekering groepeert in een VIVIUM Comfort Deal, geniet u van maar liefst 5 extra voordelen waaronder een lagere vrijstelling, gratis gespreide betaling, …  Lees meer over de voordelen van VIVIUM Comfort Deal.

Ook de materiële schade aan uw wagen verzekeren?

De BA-autoverzekering is een uitgebreide verzekering. Veroorzaakt u echter zelf schade aan uw wagen, dan is die voor uw eigen rekening. Wilt u ook die schade verzekeren, kies dan voor een omniumverzekering. Is uw wagen meer dan 2 jaar oud? Dan kunt u kiezen voor een extra voordelige formule. Ontdek de unieke omniumverzekering van Vivium hier.

Het contract voor deze verzekering loopt 1 jaar, en wordt jaarlijks stilzwijgend verlengd. De dienst- en productinformatie op deze website is onderworpen aan de regels van het Belgische recht. Als klant wordt u beschermd door de MiFID-gedragsregels.