De betaalbare omniumverzekering die elk jaar in prijs zakt

Een omniumverzekering dekt de schade aan uw eigen wagen, ook als u in fout bent, en is daarom de perfecte aanvulling op uw BA-autoverzekering. Maar niet alleen gloednieuwe wagens, ook auto’s met iets meer kilometers op hun teller verdienen de beste bescherming.

Uniek op de Belgische markt

Is uw wagen twee jaar of ouder? Dan kunt u bij Vivium kiezen voor een extra voordelige omniumverzekering. We berekenen namelijk uw premie aan de hand van de waarde van uw wagen. Zo start u alvast met een mooie korting. Bovendien zakt uw verzekeringspremie elk jaar in prijs. Dat is uniek op de Belgische verzekeringsmarkt.

Omniumverzekering: nu extra interessant voor auto’s ouder dan 2 jaar

Vivium biedt verschillende formules aan:

1. De klassieke omniumverzekering

Uw auto is tijdens een eerste periode voor 100% van de cataloguswaarde verzekerd. U kiest zelf hoe lang die eerste periode duurt: een half jaar, 1 jaar of 2 jaar. Daarna zakt de waarde van uw wagen elke maand met 1%.

2. Een omniumverzekering voor wagen van 2 tot 8 jaar

We starten met de oorspronkelijke cataloguswaarde. Na één jaar (na de eerste inverkeersstelling) zakt de waarde van uw wagen met 15%. Na het tweede jaar vermindert uw wagen weer met 15% (15% op 85% is 72,15%). En zo elk jaar opnieuw. Maar ook de premie van uw omniumverzekering daalt jaar na jaar, elk jaar krijgt u namelijk 5% korting op de premie. Door de jaarlijkse korting kunt u uw wagen langer beschermen met een omniumverzekering.

3. Een mini-omniumverzekering

Een volledige omniumverzekering biedt uiteraard de meeste bescherming, maar u kunt ook kiezen voor een zogenaamde mini-omniumverzekering. Die vergoedt de schade door glasbraak, hagelschade, schade door aanrijding met een dier … Schade door vandalisme of schade die u zelf veroorzaakte (bijvoorbeeld als u tegen een paaltje reed), wordt echter niet verzekerd. U kunt ook kiezen voor een aanvullende waarborg Diefstal.

Extra kortingen voor veilige wagens

Vivium beloont chauffeurs die kiezen voor een veilige wagen. Hebt u een rijhulpsysteem in uw wagen dan krijgt u van ons een korting.  

Een rijhulpsysteem in uw wagen

Nieuwe veiligheidssystemen zorgen voor meer veiligheid. Met een BA of (volledige) omniumverzekering krijgt u ook een korting als uw auto uitgerust is met één van volgende systemen:

 • een automatisch remsysteem;
 • een rijstrookcontrolesysteem;
 • een vermoeidheidsherkenningssysteem;
 • Adaptive Cruise Control;
 • dodehoeksignalisatie (Blind Spot System); 
 • een detectiesysteem voor voetgangers en fietsers. 

Wat verzekert een omniumverzekering?

Een mini-omniumverzekering dekt de schade aan uw wagen veroorzaakt door:

 • brand, explosie of bliksem;
 • aanrijdingen met dieren;
 • hagel, overstromingen of andere natuurkrachten ;
 • gebarsten en gebroken autoruiten, ook van uw schuifdak;
 • diefstal, of een poging tot diefstal (optioneel bij een mini-omniumverzekering, inbegrepen in de volledige omniumverzekering).

Een volledige omniumverzekering dekt veel meer. Naast bovenvermelde schades, ontvangt u ook een schadevergoeding bij:

 • schade door vandalisme zoals krassen in het koetswerk van uw wagen;
 • de materiële schade aan uw wagen, zelfs als u die zelf veroorzaakte.

Hoe wordt de premie van uw omniumverzekering bepaald?

De prijs van uw omniumverzekering is afhankelijk van een aantal factoren waaronder de waarde van uw wagen. Die waarde kan op verschillende manieren berekend worden. Uw makelaar vertelt u graag meer over de diverse waarden en de meest voordelige formule voor uw wagen. Wilt u na verloop van tijd veranderen van formule? Dat kan. U kunt elk jaar in alle vrijheid overstappen naar een ander systeem.

Hoe hoger de vrijstelling hoe lager de premie

Bij een omniumverzekering betaalt u enkel een vrijstelling of franchise voor de waarborg eigen schade. Dat is bijvoorbeeld de schade bij een ongeval in fout, of de schade die u zelf veroorzaakte of schade door onbekenden … Een vrijstelling is het bedrag dat u bij een schade zelf betaalt. U kunt kiezen uit drie soorten vrijstellingen: laag, gemiddeld of hoog.

Korting op uw vrijstelling

U kunt een korting krijgen op uw vrijstelling als u kiest voor een Erkende Hersteller.

Erkende Herstellers: uitgebreid netwerk van professionele garages

Vivium heeft een uitgebreid netwerk van Erkende Herstellers: dat zijn professionele garages die u een goede en snelle service bieden. Als u uw auto laat herstellen bij een Erkende Hersteller, dan krijgt u niet alleen een korting op uw vrijstelling, u maakt ook automatisch gebruik van het derdebetalerssysteem. Hierbij stuurt de garage na de herstelling de factuur onmiddellijk naar Vivium. U betaalt enkel (een stuk van) de vrijstelling.

Het contract voor deze verzekering loopt 1 jaar, en wordt jaarlijks stilzwijgend verlengd. De dienst- en productinformatie op deze website is onderworpen aan de regels van het Belgische recht. Als klant wordt u beschermd door de MiFID-gedragsregels.

 

Iets niet duidelijk ?

Zoek een makelaar
Zoek een andere makelaar

Erkende garage nodig?

Garage zoeken

Autoverzekering?

Documentatie