Vanaf 1 januari 2016 uitkering IPT bij de wettelijke pensionering

Sinds 1 januari 2016 kunt u het kapitaal van uw individuele pensioentoezegging enkel opnemen als u uw wettelijk pensioen opneemt. Hierop zijn twee uitzonderingen voorzien ...

Krijgt u te maken met de Wijninckx-bijdrage?

Hebt u een groepsverzekering of een IPT met een jaarpremie van meer dan 30.000 euro? Dan krijgt u te maken met de Wijninckx-bijdrage. De Wijninckx-bijdrage is een belasting van 1,5% op premies voor aanvullende pensioenen uit de tweede pijler.

Fiscaal maximum VAPZ 2017 bedraagt 3.127,24 euro

Het VAPZ (vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen) is voor zelfstandigen nog steeds de meest interessante manier om te sparen voor het pensioen. Het maximumbedrag dat u voor 2017 kunt storten is 3.127,24 euro.

Een Riziv-toelage? 5 redenen om voor Vivium te kiezen

Als geconventioneerde zorgverlener is het bijzonder interessant om uw RIZIV-toelage te gebruiken voor pensioenopbouw (VAPZ) of een verzekering Gewaarborgd Inkomen. Vivium ontwikkelde een aanbod speciaal voor zorgverleners.

Hoeveel pensioen zult u ontvangen? Ontdek het op mypension.be

Bouwt u als zelfstandige een aanvullend pensioen op bovenop uw wettelijk pensioen? Goed nieuws. Vanaf nu vindt u alle informatie over uw aanvullend pensioen op www.mypension.be.
Zoek een makelaar
Zoek een andere makelaar