Bedrijfsschadeverzekering: vergoedt uw omzetverlies en extra kosten

De verzekering Bedrijfsschade garandeert u inkomsten in de periode waarin uw activiteit stilvalt of vertraagt. Tijdens de gekozen periode ontvangt u een vergoeding. Daarom wordt een bedrijfsschadeverzekering ook wel een ‘levensverzekering voor bedrijven’ genoemd. De verzekering wordt samengesteld op maat van uw bedrijf.

Deze bedrijfsschadeverzekering vergoedt

  • Het verlies van het uitbatingsresultaat na een gehele of gedeeltelijke onderbreking van uw activiteit bij schade aan het gebouw of de inhoud.
  • De extra kosten die u maakt om de daling van uw omzet te beperken, bijvoorbeeld het huren van een machine in afwachting tot de nieuwe geleverd is.

Keuze uit drie vergoedingsformules

  • Dagvergoeding: u krijgt een vast bedrag per dag in geval van schade
  • Omzetvergoeding: u krijgt een vergoeding die bepaald werd op basis van de gerealiseerde omzet (voorbije 12 maanden) en de te verwachten omzet (als de schade zich niet zou hebben voorgedaan)
  • Vergoeding op basis van een boekhoudkundige formule: u ontvangt een vergoeding die rekening houdt met diverse boekhoudkundige paramaters.

 

Het contract voor deze verzekering loopt 1 jaar, en wordt jaarlijks stilzwijgend verlengd. De dienst- en productinformatie op deze website is onderworpen aan de regels van het Belgische recht. Als klant wordt u beschermd door de MiFID-gedragsregels.

 

Iets niet duidelijk ?

Zoek een makelaar
Zoek een andere makelaar