Terug

Uniek bij Vivium: de drone-verzekering - nu ook voor zwaardere en professionele drones

Uniek bij Vivium: de drone-verzekering - nu ook voor zwaardere en professionele drones

Maakt u professioneel gebruik van een drone? Of weegt uw drone voor recreatief gebruik meer dan 1 kilo? Dan bent u sinds 25 april wettelijk verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Daarom ontwikkelde Vivium een nieuwe verzekering voor het professioneel gebruik van drones en het recreatief gebruik van drones zwaarder dan 1 kilo. Deze unieke verzekering vergoedt zowel de schade aan uw eigen drone als de schade die uw drone berokkent aan anderen.

Waarom een drone-verzekering afsluiten?

Met het K.B. van 15 april 2016 heeft de wetgever de aansprakelijkheids- verzekering voor het gebruik van deze drones verplicht gemaakt, en dat vanaf 25 april 2016.  Een goede zaak. Want de schade die uw drone kan veroorzaken kan erg hoog oplopen. En wat als uw eigen drone beschadigd raakt? De prijs voor een professionele drone loopt snel in de duizenden euro’s. Een behoorlijk bedrag om zelf te betalen.

Drone-verzekering voor drones tot 5 kilo

De drone-verzekering is zowel een oplossing voor recreatieve gebruikers van grotere drones (tussen 1 en 5 kilo) als voor diegenen die hun drone (tot 5 kilo) gebruiken voor hun professionele en/of commerciële activiteit. Het aantal professionele gebruikers neemt trouwens zienderogen toe. Denk aan fotografen, reportagemakers, experten …

De voordelen van de drone-verzekering bij Vivium

De drone-verzekering voor professionele drones is een combinatie van een BA-verzekering en een verzekering Machinebreuk. Deze verzekering biedt heel wat voordelen:

  • Dankzij deze combinatie hebt u een volledige dekking voor de activiteiten van uw onderneming.
  • Zowel uw aansprakelijkheid voor schade aan derden door het gebruik van uw drone, als de materiële schade aan de drone zelf is verzekerd.
  • De dekking van de materiële schade geldt ook voor de draagbare bedieningsconsole en het aangehechte fototoestel. Daarenboven is de drone is ook verzekerd tegen diefstal.
  • Het gebruik van de drone is niet enkel verzekerd in open lucht, maar ook binnen in een gebouw.
  • Deze aansprakelijkheidsdekking beantwoordt aan de specifieke vereisten van de recente regelgeving.

App die u ondersteunt bij het drone-verkeer

Een speciale app zal u ondersteunen om onder meer op een veilige manier vluchten te plannen en uit te voeren en uw drone buiten verboden no drones-zones te houden. Het gebruik van deze applicatie is nodig voor het afsluiten van een verzekering.

Vraag het aan uw makelaar

Meer weten over deze unieke verzekering? Uw makelaar geeft u graag een antwoord op al uw vragen.

 


Zoek een makelaar
Zoek een andere makelaar