Waarom een levensverzekering afkopen geen goed idee is

Een levensverzekering vroegtijdig opzeggen en het gespaarde kapitaal opvragen, is zelden een goed idee. Er zijn teveel financiële nadelen aan verbonden. Bovendien bestaan er betere initiatieven, zoals een voorschot op het eindkapitaal.

De tak 21-verzekering uitgelegd in 8 stappen

Een tak 21-verzekering is een spaarverzekering: u zet op een veilige manier geld opzij voor later. Maar wat is een tak 21-verzekering nog meer? Een overzicht in acht stappen.

Hoeveel krijgt u als u met pensioen gaat? Ontdek het op mypension.be

Hebt u een groepsverzekering via uw werk? Vanaf nu vindt u alle informatie over uw groepsverzekering op www.mypension.be. In een latere fase zult u op op deze website ook een simulatie kunnen maken van uw wettelijk pensioen.

Fiscaal maximum pensioensparen 2016 blijft 940 euro

In 2016 mag u voor pensioensparen maximaal 940 euro fiscaal inbrengen. Het fiscale maximum voor langetermijnsparen is dit jaar 2.260 euro. Voor beide spaarproducten kunt u 30% van uw premie recupereren via de belastingaangifte.

Pensioensparen tak 21 en tak 23: combinatie biedt hoger rendement

Doet u aan pensioensparen via een tak 21-verzekering? Dan is uw opbrengst nog steeds hoger dan bij een doorsnee spaarboekje maar zeker niet meer zoals vroeger. Daarom creëerde VIVIUM onlangs een combinatie van een tak 21- en tak 23-product.
Zoek een makelaar
Zoek een andere makelaar