Waarom een levensverzekering afkopen geen goed idee is

Een levensverzekering vroegtijdig opzeggen en het gespaarde kapitaal opvragen, is zelden een goed idee. Er zijn teveel financiële nadelen aan verbonden. Bovendien bestaan er betere initiatieven, zoals een voorschot op het eindkapitaal.

Krijgt u dit jaar geld terug van de belastingen?

Wilt u graag nu al weten of u geld terugkrijgt van de belastingen? Met de tax calculator van Vivium kunt u zelf snel uw belastingen simuleren of berekenen. Mét tips om uw personenbelasting te optimaliseren.

Fiscaal maximum pensioensparen 2016 blijft 940 euro

In 2016 mag u voor pensioensparen maximaal 940 euro fiscaal inbrengen. Het fiscale maximum voor langetermijnsparen is dit jaar 2.260 euro. Voor beide spaarproducten kunt u 30% van uw premie recupereren via de belastingaangifte.

Pensioensparen: bij een bank of een verzekeraar?

Met pensioensparen zorgt u op een eenvoudige en fiscaalvriendelijke manier voor een spaarpotje voor later. U stort maandelijks of jaarlijks een bepaald bedrag op een pensioenspaarverzekering (via een verzekeraar) of in een pensioenspaarfonds (via een bank). Maar wat zijn de verschillen

Hoeveel krijgt u van uw groepsverzekering bij uw pensioen?

Ongeveer 70% van de loontrekkende Belgen krijgen een groepsverzekering van hun werkgever. Uiteraard een goede zaak, zo'n extra spaarpotje. Maar welk bedrag krijgt u nu eigenlijk bij uw pensioen? En hoe zit dat met de belastingen?
Zoek een makelaar
Zoek een andere makelaar