angle-left ‘Zeg maar goeiendag’: samen voor meer vertrouwen

Zeg maar goeiendag: samen voor meer vertrouwen

De actie ‘Zeg maar goeiendag’ is een initiatief van een 40-tal organisaties, burgers en bedrijven, waaronder Vivium, en is een reactie op het huidige klimaat van angst en onzekerheid. Door minstens een keer per dag ‘goeiendag’ te zeggen tegen een onbekende, hopen de initiatiefnemers een sfeer van vertrouwen te scheppen. Doet u ook mee?

Moeilijke tijden voor de Belgen

De moeilijke sociaal-economische situatie, de vluchtelingen, de bomaanslagen … Heel wat Belgen blijken bang en onzeker. En dat betekent meer verzuring, minder vertrouwen in elkaar en minder communicatie. En dat is jammer.

Het sociaal klimaat verbeteren met een goeiendag

Een begroeting is een eenvoudig, maar belangrijk gebaar. Hiermee toont u de ander dat hij er ook bij hoort. Dat u hem respecteert en naar waarde schat. Dat zijn ook waarden waar een verzekeraar als Vivium achterstaat: solidariteit maar ook respect voor het individu.

De actie ‘Zeg maar goeiendag’: een breed gedragen initiatief

Deze hoopvolle actie kent heel wat bijval bij organisaties en ondernemingen van heel uiteenlopende strekkingen. Naast de media werken ook bedrijven als Torfs Schoenen, Pairi Daiza en Durabrik actief mee aan deze actie. Net als heel wat burgers trouwens waaronder Geert Noels, Pascale Naessens, Bert Kruismans of Karel Van Eetvelt.

Meewerken aan de actie

Kunt u een ‘goeiendag’ of een glimlach van een onbekende wel naar waarde schatten? Doe dan zeker mee aan deze actie en zeg elke dag minstens één keer ‘goeiendag’ tegen een onbekende. En aarzel niet om over deze actie te vertellen aan iedereen die het wil horen.

Ook actief op sociale media? Dan kunt u daar:

  • De actie delen met uw vrienden, familie of kennissen.
  • Het logo van de actie toevoegen aan uw profielfoto.
  • Een selfie nemen met een onbekende en daarna uw foto delen via #zegmaargoeiendag.

Vraag ernaar bij uw makelaar

Uw makelaar helpt u met raad en daad. Niet alleen bij schade aan uw huis of wagen. Hij geeft u ook advies over de bescherming van uw inkomen, uw pensioen en nog veel meer. Ook hij steunt deze actie. Hebt u een vraag voor uw makelaar? Maak dan snel een afspraak, misschien heeft hij ook nog een ‘zeg maar goeiendag’-badge voor u.