Jeugdplan

Vivium Jeugdplan

U wilt uw kinderen een mooie en zorgeloze toekomst bezorgen. Ook financieel. Dat kan met het Jeugdplan van VIVIUM. Zo verzekert u uw (klein)kinderen van een stevige financiële ruggensteun op het moment dat ze het echt nodig hebben. En dat zonder een grote hap uit uw budget.

Met het VIVIUM Jeugdplan spaart u in de vorm van een verzekering.

Via maandelijkse stortingen bouwt u een mooi kapitaal op voor uw (klein)zoon of (klein)dochter. Met deze verzekeringsformule blijft het contract in uw handen: u bepaalt zelf wanneer en waarvoor het geld gebruikt wordt.

Een zorgeloze toekomst voor uw kinderen

Het Jeugdplan loopt in principe tot uw (klein)kind 25 is, tenzij u in specifieke situaties al vroeger geld wenst op te nemen.

Vanaf de leeftijd van 18 jaar is een eenmalige of gespreide uitbetaling mogelijk voor:

  • de financiering van de studies,
  • een huwelijk,
  • bouwplannen.

Het Jeugdplan is er uiteraard niet enkel voor ouders. Ook voor grootouders, andere familieleden of goede vrienden is een Jeugdplan een mooi alternatief geschenk voor een kind.

Zekerheid boven alles

Verkiest u zekerheid boven alles, dan kunt u kiezen voor een premievrijstelling bij overlijden en/of premieteruggave bij arbeidsongeschiktheid. Als u of uw partner iets overkomt, dan betaalt VIVIUM de bijdragen in uw plaats verder.

Jeugdplan Capiplan 

U spaart in tak 21. U kunt kiezen tussen een gewaarborgd rendement van 0,45% of van 0% op uw stortingen. Voor uw latere stortingen kan deze rentevoet zowel dalen als stijgen. Afhankelijk van de economische conjunctuur en de resultaten van P&V kan ook jaarlijks een winstdeelname worden toegekend. Deze winstdeelname wordt op dezelfde manier belegd als uw premies

Jeugdplan Capiplan 23

U spaart in tak 21. U kunt kiezen tussen een gewaarborgd rendement van 0,45% of van 0% op uw stortingen. Voor uw latere stortingen kan deze rentevoet zowel dalen als stijgen. Afhankelijk van de economische conjunctuur en de resultaten van P&V kan ook jaarlijks een winstdeelname worden toegekend. Deze winstdeelname wordt belegd in een door u gekozen fonds (tak23).  

U kan één fonds kiezen uit de 6 Managed Funds: Stability Fund, Balanced-Low Fund, Balanced Fund, Dynamic Fund, FFG Global Flexible Sustainable Fund of Europe Sustainable Fund.
Deze fondsen behoren tot tak 23. Er kan geen enkele garantie aangaande het rendement worden geboden. De waarde van het gekozen fonds kan schommelen in de tijd. Het bijbehorende financiële risico berust bij de verzekeringsnemer. Meer info over de fondsen vindt u op de fondsenpagina.

 

De looptijd van het contract voor deze verzekering wordt bepaald in de bijzondere voorwaarden. De dienst- en productinformatie op deze website is onderworpen aan de regels van het Belgische recht. Als klant wordt u beschermd door de MiFID-gedragsregels.