Terug

Pensioensparen tak 21 en tak 23: combinatie biedt hoger rendement

Pensioensparen tak 21 en tak 23: combinatie biedt hoger rendement

Doet u aan pensioensparen via een tak 21-verzekering? Dan is uw opbrengst nog steeds hoger dan bij een doorsnee spaarboekje maar zeker niet meer zoals vroeger. De gewaarborgde rentevoet staat op dit moment immers op een zeer laag peil. Daarom creëerde VIVIUM onlangs een combinatie van een tak 21- en tak 23-product. Zo mikt u op een hoger rendement, met een beperkt risico.

Lage rentevoeten

De lage rentevoet is een gevolg van de Eurocrisis en de globale economische crisis die al ettelijke jaren aansleept. Kon u tot eind 1999 nog genieten van een gewaarborgde rentevoet van 4,75%, dan mag u tegenwoordig al blij zijn met een rentevoet van 1% tot 1.5%.

Een nieuwe combinatie: tak 21 – tak 23

Sinds 1 april 2015 biedt VIVIUM een nieuwe optie aan die uw tak 21-contract extra zuurstof kan geven. We breidden namelijk ons aanbod in pensioensparen, langetermijnsparen en individuele pensioentoezegging uit met een combinatie tak 21 – tak 23. Uw bestaande polis kunt u op deze manier een extra boost geven door een stuk van uw premie te investeren in een tak 23-luik.

Wat is een tak 23-verzekering?

Bij een tak 23-verzekering hangt het rendement van uw spaargeld af van de resultaten van één of meerdere onderliggende beleggingsfondsen. Het rendement kan hoger liggen dan bij een tak 21-verzekering, maar ook lager of zelfs negatief. Om te zien hoeveel risico u wenst te nemen, zal uw makelaar eerst met u uw beleggersprofiel bepalen. Zo weet u in welk type fonds u wilt investeren en hoeveel.

Combineren van tak 21 en tak 23

Bij VIVIUM kunt u zowel uw contracten pensioensparen, langetermijnsparen of individuele pensioentoezegging afsluiten in een combinatie tak 21 – tak 23. Omdat deze verzekeringsproducten lopen over lange termijn, met als doel een aanvullend pensioen op te leveren, investeren we steeds minstens 20% van uw premie in een tak 21-luik. Op dit gedeelte geniet u hoe dan ook een gewaarborgde rentevoet.
 

Vrij beslissen over 80% van uw premie

Over de overige 80% van uw premie kunt u vrij beslissen:

  • U investeert de volledige premie in het tak 21-luik of
  • U kiest uit een van de vier Managed Funds. In het gekozen fonds investeert u minimaal 20% tot maximaal 80% van de premie.

4 VIVIUM-Managed Funds

Bij VIVIUM kunt u kiezen uit vier Managed Funds in verschillende risicoklassen, gerangschikt van laag naar hoog: Stability Fund, Balanced Fund, Dynamic Fund en Aggressive Fund. Goed om weten: u kunt de keuze van uw fonds wijzigen tijdens de looptijd van het contract.

Alle informatie over de VIVIUM Managed Funds vindt u op de productpagina.

De voordelen van de combinatie tak 21 – tak 23

De voordelen van deze combinatie zijn divers:

  • U behoudt zekerheid door een deel van de premie te investeren aan een gewaarborgde rentevoet (tak 21).
  • U mikt op een hoger rendement voor het gedeelte in tak 23.
  • Door uw inleg te spreiden, beperkt u het risico in het tak 23-luik.

Uw makelaar geeft u professioneel advies

Wilt u ook uw pensioenspaarplan extra zuurstof geven? Maak dan een afspraak met uw makelaar. Hij bekijkt met u uw beleggersprofiel en kan u adviseren welke combinatie van tak 21 en tak 23 het beste bij u past.


Zoek een makelaar
Zoek een andere makelaar