Keer terug
Section - overzicht themas

Veelgestelde vragen over preventie 


Wat is een arbeidsongeval? Moet elk arbeidsongeval worden aangegeven? Hoe geeft u zo’n ongeval aan? Is een arbeidsongevallenverzekering wettelijk verplicht? Wat is een dynamisch risicobeheerssysteem? En moet uw onderneming een preventieadviseur aanstellen of kunt u dat uitbesteden?
 

Basisinformatie over arbeidsongevallenpreventie en nuttige links
 

Ons preventieteam… tot uw dienst! 


Ongevallenpreventie begint bij een goed begrip van de risico’s en de gevaren ‘op het terrein’. Ons preventieteam is elke dag in de weer om bedrijven hierin wegwijs te maken. Ze analyseren risico’s en veiligheidsbehoeften, stippelen mee het preventiebeleid uit en begeleiden de toepassing ervan.


Maak kennis met ons preventieteam
 

Opleidingsaanbod


Om bedrijvenklanten optimaal te ondersteunen in hun preventiebeleid, organiseren onze preventie-adviseurs zelf opleidingen ‘op het terrein’.

Daarnaast werken we samen met Prevent en Atrium, twee organisaties die gespecialiseerd zijn in veiligheid op de werkvloer. Bij hen kunt u terecht voor een uitgebreid aanbod preventieopleidingen, live of digitaal. Meteen een prima gelegenheid om kennis te maken met andere bedrijven en hun preventieaanpak.

Op zoek naar een specifieke veiligheids- of preventieopleiding voor uw bedrijf? Neem dan zeker een kijkje in de opleidingskalender van Prevent en Atrium, maak uw keuze en schrijf u in.

 

Actua & blogs

Op de hoogte blijven van actuele preventiethema’s en trends? Die behandelen we voor u in korte en gevarieerde blogs die u gemakkelijk kunt delen met uw medewerkers. Bijvoorbeeld over de re-integratie van werknemers na een arbeidsongeval, over de psychosociale risicofactoren bij arbeidsongevallen of het creëren van een solide veiligheidscultuur in uw bedrijf.

 

Meest gelezen