De autoverzekering voor jonge bestuurders

Ben je als jonge bestuurder op zoek naar een goedkopere autoverzekering met een volledige dekking, aangepast aan je auto en levensstijl? Ontdek de autoverzekering van Vivium met weCover.

Wat is de geconnecteerde autoverzekering met weCover?

De autoverzekering van Vivium met de weCover-formule is de geconnecteerde verzekering die je nodig hebt. Ze bestaat uit je autocontract, de weCover-app en een box die je in je auto installeert. Dankzij de weCover-box geniet je een mooie korting op je verzekering. En met de weCover-app krijg je inzicht in je rijstijl en kun je deelnemen aan wedstrijden binnen de weCover-community om nog beter te rijden … en allerlei leuke geschenken te winnen!

Wat zijn de voordelen van de autoverzekering met weCover?

Korting op je autoverzekeringspremie

25% korting op jouw premies Burgerlijke aansprakelijkheid en Materiële schade als je kiest voor de weCover-formule.

Verbeterd je rijstijl

Een app die je rijstijl perfectioneert en waarmee je geschenken kunt winnen. Met veel aantrekkelijke functies.

Een geconnecteerde box

Met de weCover-box worden je ritten geregistreerd en kun je ze in de app bekijken. Zo heb je een idee van hoe je rijstijl evolueert en kun je je rijgedrag verbeteren.

Een voordeel op je bonus-malusgraad

Je bonus-malus daalt met twee graden per jaar in plaats van één gedurende de eerste drie jaar na het behalen van je rijbewijs. De premie van je verzekering daalt dus tweemaal zo snel!

BOB inbegrepen in je verzekering

De BOB-waarborg is automatisch inbegrepen, of je nu zelf BOB bent of BOB jou veilig naar huis brengt.

Al het goede van de autoverzekering

Geniet naast je exclusieve weCover-voordelen van het beste van de autoverzekering van Vivium: een flexibele verzekering, een supercomplete omnium, de beste rechtsbijstand op de markt, extra kortingen op je premie ...

Wat zijn de functies van de weCover-app?

De weCover-app heeft een aantal aantrekkelijke functies voor alle bestuurders.

 

Word een betere bestuurder en volg je vooruitgang

De weCover-app registreert bij elke je versnellingen, je rem- en bochtenwerk, je gemiddelde snelheid en de mate waarin je de snelheidslimieten respecteert. En zodra je op je bestemming bent aangekomen, krijg je je rijscore. Je kan in de app ook de evolutie van je rijgedrag doorheen de tijd bekijken.

Fun en tal van prijzen te winnen

Verzamel de rijbadges, neem deel aan de vele challenges en wedstrijden die je via de app worden aangeboden en meet je met de community van weCover-bestuurders. Een flinke dosis fun en heel wat geschenken te winnen!
 

Onmiddellijke toegang tot de bijstandsdiensten

weCover laat je niet aan de kant staan bij pech of ongeval, in België of in het buitenland. Via de app contacteer je de bijstandscentrale van Vivium die je zal lokaliseren en samen met jou zal bepalen welke bijstand je nodig hebt.

Andere diensten en voordelen

 • Maandelijks persoonlijk advies om je rijgedrag voortdurend te verbeteren en de wegen veiliger te maken.
 • Nodig je vrienden uit om deel uit te maken van de community. Want met hoe meer we zijn, hoe veiliger onze wegen worden!

Wat zijn de voorwaarden voor het afsluiten van de autoverzekering van Vivium met weCover?

 • jonger zijn dan 26 jaar
 • een Vivium Auto-contract met weCover afsluiten
 • weCover activeren door de app te downloaden en de box in je wagen te installeren

Geniet nu van alle voordelen van deze jongerenverzekering

Om van je korting te genieten en toegang te krijgen tot alle weCover-voordelen moet je eerst je account aanmaken en de app activeren. Hoe ga je te werk?

 1. Download de weCover-app gratis in de Apple Store of de Google Play Store.
       
 2. Maak je profiel aan en kies Vivium als partner
   
 3. Je moet nu de app die je zonet hebt gedownload, linken aan je verzekeringscontract bij Vivium. Zodra je bent aangemeld in de app, voer je je nummerplaat en contractnummer in. 
   
 4. Bestel je geconnecteerde weCover-box in de app. Vergeet niet je postadres op te geven.
   
 5. Zodra je je box hebt ontvangen, moet je deze synchroniseren met je app. Dat gaat heel snel. Ga naar het startscherm van je app en klik op de status van de box. Scan vervolgens de QR-code van de box of voer het IMEI-nummer manueel in (15 cijfers). 
   
 6. Sluit ten slotte de box aan op de OBD-II-poort van je wagen. Hulp nodig om die te vinden in je auto? Dit artikel kan je hierbij helpen.

Uitsluitingen en beperkingen

Op de verzekering Vivium Auto zijn uitsluitingen en beperkingen van toepassing. Hierbij enkele voorbeelden uit de informatiefiche.

Ongeacht de gekozen formule, bent u niet gedekt bij:

 • Schade als gevolg van diefstal of poging tot diefstal, wanneer het voertuig zich in een publieke ruimte bevindt en u de portieren niet hebt afgesloten of als u de sleutels op een zichtbare plaats in het voertuig hebt gelaten.
 • Schade als gevolg van diefstal of poging tot diefstal, als u de diefstal niet binnen 24 uur aan de politie hebt aangegeven.
 • Schade die ontstaat door slijtage van het voertuig of door een mechanisch gebrek of een constructiefout.

Er bestaan beperkingen of een recht van verhaal in hoofde van de verzekeraar in het geval dat, op het ogenblik van het schadegeval:

 • vastgesteld wordt dat u bepaalde informatie over het te verzekeren risico hebt achtergehouden;
 • het voertuig wordt bestuurd door een persoon jonger dan 26 jaar die niet in uw contract wordt vermeld als gebruikelijke bestuurder.

Bij de waarborg Materiële schade:

 • wordt er steeds een vrijstelling toegepast: het bedrag hangt af van de verzekerde waarde van het voertuig, maar u kunt kiezen tussen vier niveaus (laag, gemiddeld, hoog of 0-vrijstelling);
 • deze vrijstelling wordt verdubbeld wanneer het voertuig wordt bestuurd door een persoon jonger dan 26 jaar die in uw contract niet wordt vermeld als gebruikelijke bestuurder.

Wettelijke bepalingen

 • Het contract voor deze verzekering wordt afgesloten voor een periode van één jaar en wordt elk jaar stilzwijgend verlengd.  
 • Alle informatie over de diensten en producten op deze website is onderworpen aan de regels van de Belgische wetgeving.  
 • De verzekering VIVIUM Auto is onderhevig aan uitsluitingen, beperkingen en voorwaarden die van toepassing zijn op het verzekerde risico: alvorens deze verzekering af te sluiten, adviseren wij u kennis te nemen van het informatiedocument van dit product en de algemene voorwaarden van toepassing op deze verzekering beschikbaar op deze site of via uw verzekeringstussenpersoon.  
 • Als klant bent u beschermd door de gedragsregels inzake verzekeringen.  
 • Als u een klacht of opmerking hebt, kunt u contact opnemen met uw verzekeringstussenpersoon of de afdeling Klachtenmanagement.  
 • De gegevens van de dienst Klachtenmanagement van Vivium zijn:
            e-mail: klacht@vivium.be
            post: Klachtenmanagement van Vivium, Koningsstraat 151, 1210 Brussel
 • U kunt de Ombudsman van de Verzekeringen contacteren via www.ombudsman.as.  
 • Neem voor persoonlijk advies of een verzekeringsofferte contact op met een verzekeringstussenpersoon.  
 • U kunt ook de volledige juridische informatie raadplegen.