Keer terug
Wat moet u weten over de autoverzekering?
Image of the blog article

Wat moet u weten over de autoverzekering?

Koopt u uw eerste auto, nieuw of tweedehands? Dan hebt u een autoverzekering nodig voordat u de baan op kan. Weet u niet precies hoe dat werkt, zo een autoverzekering? 

In dit filmpje leggen we het u uit:

Laten we die punten eens van dichterbij bekijken:

De Burgerlijke aansprakelijkheid Auto

De basisautoverzekering is de zogenaamde BA, wat staat voor 'Burgerlijke Aansprakelijkheid'. Die dekt uw aansprakelijkheid, kortom alle schade die u kunt veroorzaken aan andere personen wanneer u met de auto rijdt: materiĆ«le of lichamelijke schade (letsels), ook aan uw passagiers). Opgelet! U bent daarentegen zelf niet gedekt als bestuurder! De bestuurdersverzekering is een optie die we u sterk aanbevelen!
 

Wat is het verschil tussen de mini-omnium en de volledige omnium?

De mini-omnium dekt schade aan uw wagen door hagel, glasbreuk, diefstal, enz. De volledige omnium dekt ook de schade aan uw wagen als u aansprakelijk bent voor een ongeval of als de andere partij onbekend is.
 

Vul het aanrijdingsformulier al op voorhand in!

Een ongeval doet zich natuurlijk altijd voor wanneer u het niet verwacht en soms in zeer ongunstige omstandigheden (regen, mist, ijzel, sneeuw, 's nachts, enz.). Daarom kunt u best al op voorhand uw helft van het complexe aanrijdingsformulier invullen. Uw naam, adres, polisnummer, verzekeraar, chassisnummer, enz. Zo hoeft u niet kletsnat met het lichtje van uw telefoon op zoek naar uw chassisnummer ...

weCover

Ga de baan op met een virtuele copiloot. Wij raden u de weCover-app aan. Die helpt u om veiliger te rijden!

Wat u verder nog moet weten over uw autoverzekering:

Als alles goed gaat, wilt u eigenlijk zo weinig mogelijk betalen. Maar als er een probleem is, bent u vast blij dat u Rechtsbijstand hebt!
Bij een ongeval komt soms meer kijken dan alleen een aanrijdingsformulier invullen en moet het dossier mogelijk naar de rechtbank ... 

Dit was een kleine kennismaking met de autoverzekering.

Hebt u zelf nog vragen?

Praat erover met uw makelaar en surf voor meer info naar onze website.

 

Meest gelezen