Keer terug
Drone-verzekering voor professionele drones
Image of the blog article

Maakt u professioneel gebruik van een drone? Dan bent u sinds 25 april 2016 wettelijk verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Daarom ontwikkelde Vivium een verzekering voor het professioneel gebruik van drones en het recreatief gebruik van drones zwaarder dan 1 kilo*. Deze unieke verzekering vergoedt zowel de schade aan uw eigen drone als de schade die uw drone berokkent aan anderen.

Waarom een drone-verzekering afsluiten?

Met het K.B. van 15 april 2016 heeft de wetgever de aansprakelijkheids- verzekering voor het gebruik van deze drones verplicht gemaakt, en dat vanaf 25 april 2016.  Een goede zaak. Want de schade die uw drone kan veroorzaken kan erg hoog oplopen. En wat als uw eigen drone beschadigd raakt? De prijs voor een professionele drone loopt al snel in de duizenden euro’s. Een behoorlijk bedrag om zelf te betalen.

Drone-verzekering voor drones tot 5 kilo

De drone-verzekering is zowel een oplossing voor recreatieve gebruikers van grotere drones (tussen 1 en 5 kilo) als voor diegenen die hun drone (tot 5 kilo) gebruiken voor hun professionele en/of commerciële activiteit. Het aantal professionele gebruikers neemt trouwens zienderogen toe. Denk aan fotografen, reportagemakers, experten …

De voordelen van de drone-verzekering bij Vivium

De drone-verzekering voor professionele drones is een combinatie van een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en een verzekering machinebreuk. Deze verzekering biedt heel wat voordelen:

  • De financiële gevolgen van het professioneel gebruik van uw drone zijn volledig gedekt, zowel uw aansprakelijkheid voor schade die u berokkent aan anderen als de materiële schade aan de drone zelf.
  • De dekking van de materiële schade geldt ook voor de draagbare bedieningsconsole en het aangehechte fototoestel. Daarenboven is de drone is ook verzekerd tegen diefstal.
  • Het gebruik van de drone is niet enkel verzekerd in open lucht, maar ook binnen in een gebouw.
  • De aansprakelijkheidsdekking beantwoordt aan de specifieke vereisten van de recente regelgeving. Bovendien vervolledigt de aansprakelijkheidsverzekering voor uw drone, als uitbreiding aan de algemene aansprakelijkheidspolis van uw onderneming, de dekking voor het geheel van de activiteiten van uw onderneming.

App die u ondersteunt bij het drone-verkeer

Een speciale app ondersteunt u om op een veilige manier vluchten te plannen en uit te voeren en uw drone buiten verboden no drones-zones te houden. Het gebruik van deze app is nodig voor het afsluiten van een verzekering.

Vraag het aan uw makelaar

Meer weten over deze complete verzekering? Uw makelaar geeft u graag een antwoord op al uw vragen.

 

*kilo: verwijst naar de maximale startmassa, hier het gewicht van de drone en de benodigdheden die er aan worden vastgemaakt.

 

Dit artikel werd geactualiseerd op 24 maart 2017.