Keer terug
Drie dingen die u nog niet weet over een motorverzekering
Image of the blog article

Koopt u uw eerste motor, scooter of trike (met drie wielen)?  Hebt u een motorverzekering nodig om op de weg te rijden, maar weet u niet precies wat die verzekering inhoudt?

Om u te helpen, maakten we voor u een filmpje waarin de basisbeginselen van de motorverzekering worden uitgelegd:

 

We bekijken deze punten in detail:

De Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering Motor

De basismotorverzekering is de zogenaamde BA, wat staat voor burgerlijke aansprakelijkheid. Die dekt uw aansprakelijkheid, ofwel alle schade die u kunt veroorzaken aan andere personen wanneer u met de motor rijdt: zowel materiĆ«le- als letstelschade, ook aan uw passagier.

Veiligheidstips tijdens uw motorrit

Als u met de motor rijdt, is veiligheid vaak een kwestie van ervaring: de staat van uw motor, de banden, de remmen, uw uitrusting, de baan ... Al die details kunnen het verschil maken tussen risico en gemoedsrust.

Liberty Rider, een applicatie voor motorrijders

Het doet misschien denken aan een cowboy, maar eigenlijk is het een applicatie (Android en iPhone) die u helpt wanneer dat nodig is. Het is zowel een gps voor uw motor als een alarmzuil om uw naasten te waarschuwen en hulp te bieden bij een hevige botsing, met bekendmaking van uw gps-locatie.

Wat u verder nog moet weten over uw motorverzekering:

  • De Burgerlijke aansprakelijkheid Motor dekt iedereen behalve de bestuurder.
    De optie Bescherming van de bestuurder beschermt ook u als hoofdgebruiker van uw voertuig.
     
  • Bij conflicten, kunt u heel wat tijd, geld en energie besparen met een rechtsbijstandsverzekering auto. Want bij een ongeval komt soms meer kijken dan enkel het invullen van een aanrijdingsformulier en moet het dossier mogelijk naar de rechtbank.

Dit was alvast een kleine kennismaking met de motorverzekering.

Hebt u zelf nog vragen? Stel ze aan uw makelaar of neem een kijkje op onze website.

Meest gelezen